Diari Més

Medi Ambient

El trencament d'una tuberia provoca un vessament de fueloil al Port de Tarragona

Els operaris i serveis d'emergència estan netejant la zona, que ha estat protegida amb barreres per evitar que la fuita s'expandeixi

Imatge d'arxiu d'una fuita produïda al Port de Tarragona el 2012.

El trencament d'una tuberia provoca un vessament de fueloil al Port de TarragonaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trencament d'una vàlvula d'una de les tuberies del pantalà de Repsol al Port de Tarragona ha provocat un vessament de fueloil a les instal·lacions marítimes. La fuita ha obligat a activar el Pla Interior Marítim en nivell 1, segons informen des del Port. Repsol explica que el vessament ha estat causat pel trencament de la vàlvula de la tuberia de l'empresa petroliera que transcorre pel pantalà, i ha format una taca a l'aigua de 30 per 5 metres, segons informa la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat.

El vessament s'ha produït a les 4 hores de la tarda, i tan bon punt s'ha detectat, s'ha activat un sistema de barreres de confinament per encerclar la fuita i impedir la seva expansió. També s'ha tancat el subministrament de la tuberia, que estava carregant un vaixell en el moment dels fets. Posteriorment s'han iniciat els treballs de neteja de l'àrea afectada, dins la dàrsena portuària. Repsol informa que s'ha obert una investigació per determinar les causes del vessament.

Per altra banda, no ha estat fins les 17.20 hores que Repsol Petroli ha realitzat l'avís de la fuita al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). Per la seva part, el Port de Tarragona ha activat el Pla Interior Marítim (PIM) a les 17.25 hores. En els treballs de neteja hi treballenels equips de Sasemar, els Bombers del Port, els Boteros, el remolcador Remo, Repsol i la Policia Portuària. La direcció del vent cap al moll de Cantabria faciliten les tasques de recollida i control.

tracking