Diari Més

Comerç

Operaris entren al Mercat provisional i els clients als comerços del voltant

Un professional de l’entorn de plaça Corsini afirma que, ara, hi ha més gent al carrer i les vendes li han augmentat un 15%

Josep Maria Juan es va mostrar optimista i va dir que la recuperació de l'antic Mercat s'està notant.

Operaris entren al Mercat provisional i els clients als comerços del voltantCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mercat provisional ha començat a dir adéu una década després de la seva construcció. Aquesta setmana, els operaris han iniciat els treballs de demuntatge. Mentre això succeeix, els comerciants de l’exterior tenen opinions diferenciades sobre la repercusió que ha tingut l’obertura del Mercat modernista. Una dada important l’ha ofert un comerciant que disposa, al seu establiment, d’un comptador de persones. Des de la entrada en servei del mercat remodelat, ahir va fer dues setmanes, l’afluencia a la botiga ha crescut un 15 per cent. En altres negocis, la incidència ha estat menor, segons van informar a Diari Més.

La desaparició del Mercat provisional i la futura remodelació de la plaça Corsini planteja ara dubtes respecte del calendari. Tot i que l’Ajuntament ha previst que el nou espai públic sigui una realitat el pròxim novembre, els comerciants temen que el període d’obres s’allargui i els perjudiqui les vendes de Nadal. Coincidint amb el calendari festiu nadalenc «fem el 20 per cent de la facturació de tot l’any», va dir Òscar Lara, qui va afegir que «tenim una mica de por a que la urbanització de la plaça Corsini no estigui acabada» per aquelles dates.

El president de la Unió d’Empresaris dels Voltants del Mercat, Josep Maria Juan, també va expressar el seu dessig que les obres compleixin el calendari estipulat, però va posar en dubte que el Mercat provisional hagi desaparegut de forma definitiva d’aquí a dos mesos. «Penso que seran més de dos», va comentar. A més, va dir que «després es posarà una planxa de formigó i la licitació de les obres és a setze mesos i, per tant, dubto que les obres hagin acabat al novembre». Juan va remarcar que, després de l’exèriència del retard que ha patit el Mercat, «potser parlen ara de setze mesos per poder treballar amb un marge de temps i, si acaben les obres en dotze, serà per poder-se treure el barret».

Alguna cosa es mou

Pel que fa a la repercusió que està reportant la reobertura de l’edifici històric del Mercat, el passat 16 de març, Juan va subratllar que «hem notat un augment en l’afluència de gent i ara cal que s’acostumi a venir, un cop s’ha obert el Mercat». El president de l’associació es va mostrar optimista i va afirmar que «quan s’hagi acabat tota la intervenció a la plaça, Corsini tornarà a ser el rovell de l’ou de Tarragona». Juan va manifestar que «notem hi ha més gent al carrer i, a la meva botiga, també he notat un increment de clients: en el meu cas, ha augmentat prop d’un vint per cent, però aquesta xifra també està en funció del tipus d’establiment».

No tan optimistes

Menys optimistes es van mostrar els responsables d’altres negocis. David, que porta un bar, va comentar que «hi ha més gent al carrer, però treballo més o menys igual que abans, tot i que, a la terrassa, sí tinc alguns clients més».

Per la seva banda, Fàtima Cinca confia que la gran repercusió en el seu negoci serà «quan torni el mercadet» que s’instal·lava els dimarts i els dijous i que es va traslladar a la Rambla Nova. «Abans eren els dies que treballavem més». També hi confia que, quan hagi desaparegut el Mercat provisional, la zona «tindrà més vida». Va afegir que «ara estem fent descomptes del 25 per cent per què vingui més gent a la botiga».

Luba, qui treballa en un bar de la zona, va assegurar que la recuperació del Mercat «no l’hem notat massa, però sí tenim algun client més a la terrassa». «Potser ho notarem més quan no hi sigui el Mercat provisional i, també, per Setmana Santa i quan arribi el bon temps», va comentar.

Un operaris objectes de l'interior del Mercat provisional.

Operaris entren al Mercat provisional i els clients als comerços del voltantCedida

tracking