Diari Més

ERC proposa celebrar un ple monogràfic per buscar solucions a l'incivisme

La formació fa la petició després que el govern anunciés que el cost dels actes incívics del 2016 va ser d'1,6 MEUR

Imatge de l'estat actual de la volta del Circ Roma, plena de runa i brossa.

Una volta abandonada del Circ Romà es converteix en un abocador il·legalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal d'ERC-MES-MDC ha demanat a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que convoqui un ple monogràfic per buscar solucions a l'incivisme. La formació política ha decidit plantejar aquesta petició després que el govern municipal fes pública la xifra que havien suposat els actes incívics en el darrer any a la ciutat i que s'elevava fins els 1,6 MEUR. El portaveu d'ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, ha explicat que en quatre anys els costos per incivisme s'han multiplicat per quatre i el govern «es limita a culpar els ciutadans acusant-los d'incívics». «Estem davant d'un problema que necessita gestió política. No podem tractar el ciutadà com un sospitós habitual», ha afegit el portaveu republicà.

Per ERC, el ple monogràfic permetria «exigir informació clara» al govern municipal perquè «les xifres són confuses». «No sabem d'on extreu l'alcalde la xifra que el 10% de la població és incívica. No permet fer una diagnosi real de la problemàtica per cercar solucions», ha afegit Ricomà.

Des d'ERC-MES-MDC s'assegura que el ple monogràfic permetria cercar estratègies per lluitar contra l'incivisme, des de la conscienciació i la intermediació, fins a la coerció o la cerca d'incentius.

tracking