Diari Més

Justícia nega que el pis del director de Mas Enric al Centre Obert sigui «irregular»

CCOO ha denunciat que Francisco Romero gaudeix de l'habitatge a l'antiga presó des de fa 12 anys gratuïtament

Els veïns rebutgen el trasllat del centre obert al Parc Francolí

Els veïns rebutgen el trasllat del centre obert al Parc FrancolíCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat CCOO ha denunciat públicament que l'actual director del Centre Penitenciari de Mas Enric, al Catllar,FranciscoRomero, gaudeix d'un pis del Departament de Justícia des de fa 12 anys a l'antiga presó urbana de Tarragona i que el continua utilitzant, tot i que l'equipament és ara un Centre Obert i té un altre director. Afirmen, d'altra banda, que l'apartament a l'antiga presó de Tarragona té pàrquing privat, i que «ha estat reformat, a cost zero, per a ell». El Departament de Justícia de la Generalitat nega que el director de Mas Enric estigui cometent cap «irregularitat», tal com assegura el sindicat. «Legalment és correcte, està previst en el reglament penitenciari.

Romero és el director de la presó de Tarragona des de fa molts anys i l'edifici pertany al departament de Justícia», assegura el Departament de Justícia. Els sindicats CCOO recorda, però, que els pavellons penitenciaris van deixar de ser per ús del personal segons la disposició transitòria primera del Reglament d'organització i funcionament dels serveis d'execució penal a Catalunya. Justícia, per la seva banda, explica que la nova norma no té caràcter retroactiu i que, per tant, tot i que és aplicable als nous directors, aquest no seria el cas deFranciscoRomero, qui porta en el càrrec més d'una dècada.

Els representants dels treballadors porten més enllà la seva denúncia pública i asseguren que va ser Romero qui hauria ordenat «fer un apartament totalment equipat a una dependència destinada a la formació per poder utilitzar-ho durant les guàrdies que els pertoquen fer». CCOO compara la situació laboral del director de la presó amb la dels «funcionaris que es traslladen des del País Valencià, Lleida o Barcelona, que han de fer viatges diaris i deixar-se part del seu sou, ja prou retallat».

Un espai de descans

Sobre aquest suposat apartament ubicat a l'actual presó de Mas Enric, el Departament de Justícia aclareix que «no és un apartament, és un espai de descans per a comandaments que estan d'incidència –de guàrdia–, els quals han d'estar a prop del centre». Segons el gabinet de Comunicació de Justícia de la Generalitat, «estan previstos als centres de nova construcció». Des del mateix Departament asseguren desconèixer si aquest «espai de descans» ocupa una aula de formació. En qualsevol cas, puntualitza Justícia, «el Centre Penitenciari de Mas Enric té una escola fantàstica i molt bones instal·lacions, amb biblioteca, etc.».

El sindicat CCOO recorda l'escàndol que s'ha desfermat recentment en fer-se públic que el director general de Trànsit, Gregori Serrano, estaria residint gratuïtament a un pis de Madrid de la Guàrdia Civil i critica el fet que els directius visquin a «cost zero». Per aquest motiu, demanen públicament que l'actual director de Mas Enric, retorni a l'erari públic les despeses originades durant aquests dotze anys».

tracking