Diari Més

Tarraco Viva, amb més de 430 actes, se celebrarà enguany del 15 al 28 de maig

La 19a edició del festival inclourà activitats a l'entorn dels barris i la relació dels vicini —veïns— amb la ciutat

Imatge de la presentació del festival Tarraco Viva, aquest dimecres.

Tarraco Viva, amb més de 430 actes, se celebrarà enguany del 15 al 28 de maigMAURI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres s’ha presentat la XIXa edició del Festival Tarraco Viva que enguany se celebrarà del 15 al 28 de maig i que acollirà més de 430 actes. El festivaltindrà com a eix principal la relació entre les civilitzacions de Grècia i Roma.

El cartell de l'esdeveniment, que també s’ha pogut veure aquest dimecres, destaca la presència de l’emperador Adrià, qui fa 1.900 anys (l’any 117 dC) va pujar al tron i cinc anys més tard va visitar Tàrraco i va donar-li l’impuls i la rellevància de la gran capital de la Hispania Citerior que era. Va ser, segons paraules del director del festival Magí Seritjol, «un dels governants de la civilització romana més ‘helènics’ tal com ha destacat el director del Festival, Magí Seritjol».

Per la seva banda, la consellera de Patrimoni, Begoña Floria, destacaval'esperit territorial del Festival, que cada any s'ha anat ampliat i que ja compta amb la complicitat d’Altafulla, Cambrils, Falset i Vila-rodona.

Una de les novetats més rellevants d'aquesta edició són les activitats que es faran al voltant dels barris, amb ‘Del teu barri a l’antiga Roma’ un projecte que vol donar a conèixer l’existència, ja en època romana, dels vicini (veïns) i la seva convivència amb l'urbs, la ciutat.

tracking