Diari Més

Roba una nevera i la ven a un veí de Tarragona a qui també li buida el pis

El jove e 19 anys va ser detingut dues vegades en dos dies pel doble robatori

La detenció es va produir el passat 8 de setembre.

Detinguda per falses amenaces de bomba contra l'hotel on treballavaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de Mossos d'Esquadra van detenir dues vegades a Tarragona, a principis d’aquesta setmana, un jove de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veí de la ciutat, per dos delictes de robatori amb força en dos habitatges diferents i un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat.

Els fets van començar quan dilluns a la tarda, el propietari d’un pis situat al carrer Trinquet Vell de Tarragona, va trucar a la policia perquè una persona havia accedit a l’interior d’un immoble que la víctima tenia per llogar. Un cop al lloc dels fets, els agents van comprovar, juntament amb la víctima, que els lladres havien trencat la porta i s’havien endut la nevera.

Els agents van ajudar al propietari a posar un cadenat perquè la porta quedés tancada i van acompanyar-lo a denunciar. Mentre el propietari es trobava a dependències policials posant la denúncia, un veí el va avisar perquè el lladre havia tornat a entrar a robar al seu pis. Ràpidament, una altra patrulla es va dirigir al carrer Trinquet Vell i, en arribar-hi, van veure com del pis en sortia un jove.

El cadenat que havien posat els agents estava trencat, la rentadora es trobava moguda, i els armaris i diversos calaixos estaven oberts. El jove va intentar escapar-se corrent en direcció a la Rambla Vella, però els agents el van poder aturar. En preguntar-li què feia al lloc dels fets, va donar versions incoherents. Per tot plegat, els agents van detenir el jove com a presumpte autor d’un robatori amb força. A més, durant l'escorcoll els agents li van trobar 200 euros amagats a la roba interior. El detingut va passar a disposició judicial durant el matí de dimarts i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Intenta vendre la nevera robada i acaba detingut de nou

Però el mateix dimarts, els Mossos van haver de tornar a detenir el jove. En aquesta ocasió, un altre veí va denunciar, dillunsa la nit, que un jove li va sostreure les claus de casa durant el matí mentre li intentava vendre una nevera, i que posteriorment havia entrat al seu domicili per robar. Aquest jove és el mateix que el del primer robatori, i segons Mossos, l'electrodomèstic era el robat.

La víctima va explicar que el jove va pujar l’electrodomèstic a casa seva, al carrer Enginyer Cabestany, per comprovar que funcionava correctament i, un cop al pis, hauria aprofitat per furtar un joc de claus. Poc després, aprofitant que la víctima havia sortit de casa, el jove hauria tornat a l’immoble i s’hauria emportat diverses joies, un ordinador portàtil, una televisió i diners en efectiu.

Dimarts al matí, després d'abandonar els jutjats, el jove va anar a casa del veí a qui volia vendre la nevera per acordar el preu de venda. Un cop allà, la víctima va trucar a la policia per avisar que tenia retingut el presumpte autor del robatori a casa seva. Els mossos es van adreçar al pis, i van detenir el jove pel segon robatori amb força. Una detenció que no va ser fàcil, ja que el jove va intentar fugir i va agredir als agents donant-los empentes.

Després de la detenció i traslladar al jove a dependències policials, els agents van acompanyar la primera víctima al pis situat al carrer Enginyer Cabestany, on va recuperar la seva nevera. Per altra banda el detingut, que amb aquestes dues detencions acumula sis antecedents policials, passarà durant les properes hores a disposició judicial.

tracking