Diari Més

ICV acusa l'Estat i l'Ajuntament de «prendre el pèl» a Tarragona 2018

Arga Sentís argumenta que «el Govern està en minoria i no hi ha cap garantia que els Pressupostos s'acabin aprovant»

Arga Sentís en una imatge d'arxiu.

ICV acusa l'Estat i l'Ajuntament de «prendre el pèl» a Tarragona 2018ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament deTarragonaha acusat l'Estat i l'Ajuntament de «prendre el pèl» pel que fa al finançament dels Jocs Mediterranis. L'aportació que finalment farà l'Estat als Jocs a través dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), anunciada aquest dimecres, fa pensar a la portaveu ecosocialista, Arga Sentís, que es tracta d'«una maniobra de distracció».

«Condicionar als Pressupostos els 13 milions d'euros que reclamaTarragona2018 per construir la piscina olímpica i cobrir el pressupost operatiu (10 milions) no és cap compromís ferm per part de l'Estat», valora Sentís. La portaveu argumenta que «el Govern està en minoria i no hi ha cap garantia que els Pressupostos s'acabin aprovant». I afegeix: «A aquestes alçades és bastant possible que al Congrés no s'arribi a cap acord i s'acabin prorrogant».

Sentís ha recordat que durant l'abril visitaràTarragonala comissió que avalua l'organització dels Jocs, previstos del 22 de juny a l'1 de juliol del 2018 després de l'ajornament d'un any per falta de pressupost. En aquesta visita, en la qual els diners encara no estaran garantits, la portaveu es pregunta: «Què els dirà l'Ajuntament llavors?».Sentís, tal com ha fet també el grup municipal d'ERC, ha assenyalat que a la comissió de seguiment dels jocs els van dir que «l'Estat buscava vies alternatives als PGE per evitar situacions com aquesta».

La regidora insta l'equip de govern (PSC-PP-UDC) a deixar-se de «tripijocs» i retreu que «una setmana abans de l'ajornament del jocs ens deien que tot anava molt bé. L'únic que saben és fer-nos passar vergonya».

tracking