Diari Més

El govern de l'Estat anuncia una aportació de 10,5 milions pels Jocs del 2018

No detalla, però, quan arribaran els diners

Primer pla d'un moment d'una reunió del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis 2018, amb el president del COE, Alejandro Blanco; i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, presidint-la aquest 29 de març de 2017

Primer pla d'un moment d'una reunió del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis 2018, amb el president del COE, Alejandro Blanco; i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, presidint-la aquest 29 de març de 2017ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de l'Estat ha anunciat aquest matí l'aportació de 10,5 milions d'euros als Jocs Mediterranis, amb què la seva ajuda total serà de 15 milions. No ha especificat, en la nota que ha enviat als mitjans, quan realitzarà l'aportació.

Per arribar als 15 milions, als 10,5 anunciats avui se'ls ha de sumar els 2,5 que ja ha invertit i 2 milions més de patriconide Loteries i Apostes de l'Estat.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, que ha assistit a la reunió, ha manifestat la seva satisfacció al temps que atribueix aquesta important mesura econòmica a la política compromesa de l’actual Govern d’Espanya, a la col·laboració institucional en especial amb l’Ajuntament de Tarragona, i a l’esforç dels diputats al Congrés de l’actual i anterior legislatura.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha valorat molt positivament l’aportació econòmica, i ha afirmat que és una noticia excel·lent i que «els Jocs seran una realitat sense cap mena de dubte, i estem en condicions de fer els millors Jocs de la història», tot i l'ajornament forçat de l'esdeveniment. Per la seva banda, el president del Comité Superior de Deportes, Alejandro Blanco, també ha mostrat la seva satisfacció, i ha assegurat que «estem en condicions de complir el que havíem anunciat».

El president del Partit Popular de Tarragona, Alejandro Fernández, s’ha mostrat «molt satisfet». En aquest sentit, Fernández ha assenyalat que «el compromís del Govern d’Espanya amb Tarragona 2018 ha estat sempre màxim, sent l’administració més compromesa amb els Jocs Mediterranis i assegurant la seva celebració». També ha afegit que tot i la mala notícia d'haver retardat un any els Jocs, «les renovades relacions entre el Govern d’Espanya, destacant el nou paper del CSD, i l’Ajuntament, han permés l’empenta definitiva per tirar endavant els Jocs Mediterranis».

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha recordat que els Jocs tindran 14 seus a les comarques de Tarragona, a més de la demarcació de Barcelona, i ha afirmat que «estem compromesos i la unitat d’acció és el que farà que els Jocs siguin un èxit». Finalment, el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Òscar Peris, ha subratllat que les obres del Palau d’Esports segueixen el calendari previst i que la Generalitat seguirà treballant amb l’Ajuntament en tots els aspectes necessaris perquè els Jocs Mediterranis siguin un èxit.

Justament aquest dimecres s'ha realitzat una visita d'obres a l'Anella Mediterrània de Tarragona, on s'ha pogut comprovar com evolucionen les tasques a la zona que acollirà un dels equipaments estrella dels Jocs, el Palau d'Esports.

tracking