Diari Més

Boicotegen amb reserves falses un restaurant vegà que va prohibir donar llet d'origen animal a un nadó

Els fets es van produir fa un any però s'han viralitzat ara per una imatge d'una mare i un fill penjada a instagram

El propietar

Boicotegen amb reserves falses un restaurant vegà que va prohibir donar llet d'origen animal a un nadóCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En els temps que corren, un comentari desafortunat a les xarxes pot produir conseqüències negatives immediates. Una piulada a Twitter, un comentari a Facebook o una imatge a Instagram es converteix en viral ràpidament, i més quan es tracten temes de gran sensibilitat per a gran part de la opinió pública. La llibertat de donar de menjar un fill en espais públics, per exemple, és un assumpte que està a l’ordre del dia. I a Tarragona s’ha demostrat.

El restaurant vegà El Vergel, situat al número 13 del Carrer Major, prohibeix l’entrada de productes d’origen animal a l’establiment. En conseqüència, a una mare se li va negar la possibilitat de donar un biberó de llet de vaca al seu bebé mentre sopava al restaurant. El conflicte s’ha fet viral a les xarxes, un fet que segons Ángel Martín, propietari de l’establiment, «ens està generant moltes pèrdues». Martín apunta que «estan boicotejant el restaurant, s’estan anul·lant moltes reserves i ens estan arribant reserves falses perquè contractem a personal i perdem diners».

Un conflicte viral

Fa prop d’un any, una clienta d’El Vergel denunciava a TripAdvisor que un cambrer del restaurant –el mateix Martín– li va deixar una nota a la taula avisant-la que no podia donar un biberó de llet al seu fill. La clienta va manifestar al portal web el seu malestar i va rebre la resposta de l’establiment, que assegurava que «es tracta d’una norma interna». El propietari d’El Vergel, que va respondre amb una carta oberta al portal web, incloïa frases que no han passat desapercebudes a les xarxes, com per exemple «les mares veritablement humiliades són aquelles violades durant tota la seva vida per tenir nadons que són robats i esquarterats perquè els humans els arrabassem la llet que era per a ells: aquestes mares són les vaques, ovelles i cabres, víctimes del biberó del seu fill».

El propietari del restaurant, el primer vegà a la ciutat de Tarragona, s’ha posat en mans del seu advocat perquè subratlla que la situació «és molt greu».

Segons Martín, «hem hagut de tancar les nostres xarxes socials, Facebook i Instagram, i aviat haurem de fer el mateix amb TripAdvisor». Això, diu, «ens treu molta visibilitat i ens produeix grans pèrdues». Tal com assegura el mateix, «a un cert sector de la societat no li agrada la norma que vam posar des de dins del restaurant, que era evitar l’entrada i la consumició de productes d’origen animal a l’establiment, i per aquest motiu s’han proposat enfonsar-nos».

Martín vol deixar clar que «no tenim cap impediment amb l’entrada de nadons al restaurant, i facilitem que puguin menjar productes no animals si ho desitjen». A més, destaca que «mai hem expulsat a ningú per donar de beure llet en biberó, tot i que estigui prohibit». El propietari s’ha posat en mans del seu advocat per denunciar el que està succeïnt i sentencia que «tenim a catorze empleats en plantilla i l’únic que faran és que hi hagi gent que perd un lloc de treball. Ens estan posant contra les cordes».

Ara per ara es desconeix quines són les accions legals que el propietari del local emprendrà, com tampoc contra quines persones, ja que la majoria dels comentaris desfavorables arriben des de les xarxes socials. De moment, però, el restaurant segueix obert al públic al número 13 del Carrer Major.

El cartell que anuncia la prohibició dins el restaurant.

Boicotegen amb reserves falses un restaurant vegà que va prohibir donar llet d'origen animal a un nadóCristina Aguilar

tracking