Diari Més

Municipal

Tarragona amplia de 3 a 5 els dies de recollida de deixalles voluminoses

Un grup de persones informaran la ciutadania del cost de l'incivisme i de com procedir per la recollida gratuïta

Els informadors repartiran díptics i imants amb el número del telèfon verd.

Tarragona amplia de 3 a 5 els dies de recollida de dixalles voluminosesMauri Fernandez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei gratuït de recollida de residus voluminosos i andròmines de l'Ajuntament de Tarragona s'amplia dels 3 als 5 dies en el marc la campanya 'Em comprometo amb Tarragona', que lluita contra l'incivisme a la ciutat. Aquest servei passarà a ser de dimarts a dissabte, i facilitarà al ciutadà que dipositi els objectes al lloc i a l'hora acordats a través del telèfon verd 977 296 222. La recollida, normalment,es fa entre les 21 h i les 5 h de la matinada.

A més d'augmentar els dies de recollida, el consistori també engega una campanya informativa que durarà dues setmanes. Dos equips de persones recorreran els punts on es localitzen més deixalles incontrolades de Tarragona al vespre, quan es llencen els residus, i informaran a la ciutadania de les opcions gratuïtes que disposen per desfer-se dels objectes i del cost de l’incivisme. Els comandos informatius donaran un díptic informatiu de la campanya i un imant de nevera, amb el telèfon verd, per tenir-lo sempre present. La Guàrdia Urbana també realitzarà controls específics dels punts negres.

Els objectes, però, també es poden dipositar a la deixalleria fixa, al polígon Riu Clar, oberta de dilluns a dissabte de 8 a 20 h. També es poden portar petits mobles o petits electrodomèstics a alguna de les cinc deixalleries mòbils que s’ubiquen de dilluns a dissabte a diferents punts de la ciutat.

Durant el 2016 s’han gestionat 3.302 serveis de recollida a la ciutat, amb una mitjana de 21 al dia i 252 punts al mes programats. Tot i així, el servei de neteja també recull un gran volum de residus llençats de manera incontrolada. De les 1.731 tones recollides l’any passat, un 80% van ser recollides de residus no programades, és a dir, 1.384 tones, que van suposar un cost addicional del servei de 371.251,35 euros.

tracking