Diari Més

Investigació

La URV acull les III Jornades de Prehistòria Africana

Tindran lloc aquest 28 i 29 de març al Paranimf del Rectorat

II Jornades de Prehistòria Africana a Burgos

Les III Jornades de Prehistòria Africana se celebraran a la URVCENIEH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un congrés internacional organitzat per l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) reunirà a Tarragona als millors prehistoriadors sobre l’Àfrica a partir d'aquest dimarts 28 i el 29 de març, al Paranimf del Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. L'acte d'inauguració, que tindrà lloc el dimarts a les 9h, comptarà amb la presència de Josep Anton Ferré, rector de la URV; Robert Sala, director de l'IPHES; Abdelaziz Jatim, cònsul general del Regne del Marroc a Tarragona, Lleida i Aragó, i Begoña Floría, tinenta alcalde de l'Ajuntament de Tarragona.

Les III Jornades de Prehistòria Africana pretenen ser un punt de trobada d'investigadors africans entre arqueòlegs, paleoantropòlegs, paleontòlegs, geòlegs, etc. L’objectiu principal és compartir i difondre els resultats obtinguts amb el treball de camp, del posterior estudi al laboratori durant els últims anys i posaran en comú els principals resultats obtinguts en aquest àmbit. A més, aquest congrés vol propiciar contactes entre científics i estudiants de diferents països i impulsar espais de recerca col·laborativa.

El nombre total de participants serà de 85 persones procedents de diferents centres de recerca i universitats nacionals i internacionals europees i africanes. Es presentaran 28 comunicacions orals i 11 pòsters. A més cada dia la jornada començarà amb una conferència a càrrec d'experts d'importants projectes d'investigació a l'Àfrica. Així, el dimarts 28 serà el torn de Manuel Will, de la University of Cambridge, UK & University of Tübingen, d’Alemanya, sobre el ‘Sibudu Cave’ a Sud-àfrica i el dimecres 29 Sandrine Pratt del Muséum National d'Histoire Naturelle de París, de França, sobre el ‘West Turkana Archaeological Project (WTAP)’ i el jaciment de Lomekwi a Kenya.

tracking