Diari Més

Patrimoni

La RSAT farà un col·loqui per debatre sobre el Teatre romà

Un dels objectus és analitzar la càvea metàl·lica que es vol instal·lar

Càvea metàl·lica de grans proporcions que s'instal·larà damunt les restes del Teatre.

La RSAT farà un col·loqui per debatre sobre el Teatre romàCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte d’instal·lació d’una càvea metàl·lica de grans proporcions al Teatre romà ha rebut comentaris contradictoris, a favor i en contra. Per poder exposar i debatre les diverses opinions, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense (RSAT) ha convocat per al 5 d’abril un col·loqui. La presidenta de l’entitat, Pilar Alió, va manifestar a Diari Més que «volem posar en comú les diverses opinions que han sorgit, per poder-les debatre totes alhora». Un segon objectiu del col·loqui serà aprofundir en el coneixement de les noves restes que han aparegut en la intervenció arqueològica que va finalitzar recentment, i que va posar al descobert estructures portuàries, així com un carrer amb comerços.

La RSAT és partidària de l’actuació que s’està duent a terme al Teatre, amb l’excavació, la restauració i la futura construcció d’un centre d’interpretació, però remarca que caldria que la intervenció «s’ampliés a tota l’àrea fins a les Termes de Sant Miquel, per oferir una visió més global de com era l’entorn del port romà».

En relació al projecte que afecta el Teatre i preveu la instal·lació d’una càvea metàl·lica de grans dimensions, Alió va manifestar que, «com Arqueològica», l’entitat «ha dit des del primer dia que aquesta estructura no la trobem lògica». Aquesta serà una de les qüestions que abordarà el debat.

Alió va comentar que «ara es fa una primera fase» per recuperar el Teatre, «però nosaltres volem que es faci una projecció de futur per unir-lo amb les Termes de Sant Miquel , tot i saber que no es pot fer en poc temps».

tracking