Diari Més

Farts de Soroll al·legarà contra les propostes de Begoña Floria

El Síndic ha demanat més informació a l’Ajuntament sobre les mesures per minimitzar el soroll

Una muestra de la suciedad.

Farts de Soroll denuncia la brutícia del primer dia de festa de Santa TeclaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Farts de Soroll no està d’acord amb les propostes que va presentar la regidora de Festes, Begoña Floria, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte acústic en el marc de les festes de Sant Magí i Santa Tecla. «Són una trampa», assegurava Andreu Ximenis, membre de la plataforma Farts de Soroll, qui afegeix que «ens pensàvem que, abans de publicar les propostes, les parlaria amb nosaltres, ja que, en l’última reunió vam presentar-li el nostre decàleg de propostes». Però, el passat 9 de març, Floria es va avançar i va presentar el plantejament.

Aquest passat dimecres, Ajuntament i plataforma es van reunir per parlar i analitzar les propostes. Farts de Soroll va comunicar a la regidora Floria quins eren aquells aspectes amb què no estava d’acord. Una de les mesures que planteja l’Ajuntament és que, aquells actes a la via pública organitzats i impulsats per bars, restaurants o empreses privades, no seran incorporats al programa d’actes d’ambdues festivitats, exceptuant aquells que es puguin considerar de caràcter tradicional. «Li vam preguntar si aquesta mesura comportaria que no se celebressin actes. No ens ho va poder garantir. Per això, considerem que les propostes són una trampa», assegura Ximenis.

En aquesta mateixa línia, la plataforma també es mostra contrària al tema dels horaris. Segons marca el plantejament de la regidora de Festes, les activitats musicals a la Part Alta o al seu entorn, organitzades per entitats i col·lectius, tindran uns horaris ben marcats. Durant les vigílies de dies feiners, l’hora de finalització dels actes serà, com a màxim, a les dotze de la nit. En canvi, els divendres, els dissabtes i les vigílies de festiu, l’hora de finalització serà a les cinc de la matinada. «Si es dóna el cas que la festivitat és dilluns, haurem d’aguantar tres dies seguits sense dormir, perquè acabaran la festa a les cinc de la matinada», explicava Ximenis, qui va afegir que «durant la reunió ens va quedar clar que qui té l’última paraula de tot és l’Ajuntament».

És per tot això que, la plataforma ha decidit presentar al·legacions en contra d’aquestes propostes. «L’única cosa que demanem és que, uns i altres entenguin que, al costat de la festa, hi ha gent dormint, que necessitem descansar. Res més».

El Síndic demana

Farts de Soroll va presentar 1.200 signatures al Síndic de Greuges amb la intenció de demostrar que «no som tres o quatre veïns els que ens queixem, en som més», assegura Ximenis. El Síndic, Rafel Ribó, ha demanat més informació a l’Ajuntament sobre les mesures que s’estan portant a terme per minimitzar el soroll. Segons ha pogut saber Diari Més, des del consistori s’estan preparant els informes explicatius. En aquesta línia, la plataforma Farts de Soroll explica que, durant la reunió del passat dimecres, la regidora de Festes, Begoña Floria, els va comunicar que, de moment, s’aturaven les reunions i negociacions fins que l’Ajuntament contestés al Síndic. «De moment, s’acaben les reunions de negociació amb la plataforma», assegura la regidora Begoña Floria.

Un decàleg

La plataforma Farts de Soroll va presentar a registre un decàleg per a les festes de Tarragona, que segons el document «ha de ser d’obligat compliment, sigui qui sigui el promotor». Algunes de les propostes més destacades són que s’haurà de fomentar l’activitat diürna per a les festes, per sobre de la nocturna i que, els actes amb horaris nocturns de caràcter extraordinari, acabaran com a màxim a les tres de la matinada, exceptuant la revetlla tradicional de la vigilia.

tracking