Diari Més

Els habitants de Torreforta reclamen una Associació de Veïns competent

Segons diferents comerços i ciutadans, les entitats veïnals només apareixen durant les festes i no miren pel bé del barri

L'Associació de Veïns Progressista de Torreforta és una de les més reconegudes del barri.

Els habitants de Torreforta reclamen una Associació de Veïns competentCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans i comerços de Torreforta reclamen una associació de veïns competent i que sàpiga resoldre les deficiències del barri. Els darrers robatoris que han sacsejat aquesta zona de Ponent han augmentat la crispació entre els veïns. Molts se senten impotents i troben a faltar una associació que tingui prou força com per parlar amb l’Ajuntament perquè millorin les coses.

«Les associacions només apareixen quan és el moment d’organitzar els actes festius. Durant la resta de l’any la seva activitat és més aviat pobre». Aquestes eren les paraules de Paco Fiori, veí del barri de tota la vida i propietari de dos negocis, també a Torreforta. Segons assegura, els darrers robatoris «han acabat d’agreujar la situació», però «ja fa temps que les coses al barri no funcionen com abans». Fiori expressa que «els veïns estem farts de tot això, d’aquesta inseguretat», i lamenta que «no hi ha ningú que sigui capaç de millorar les coses».

Un altre dels afectats per l’onada de robatoris és Pedro Almanza, veí i propietari d’un bar al barri tarragoní. Segons Almanza, «d’associació de veïns com a tal no n’existeix cap». L’empresari assegura que «no sabem com mobilitzar-nos perquè som quatre gats els que volem fer alguna cosa» i afegeix que «trobem a faltar la seva tasca».

Els ciutadans afectats s’han plantejat començar una recollida de firmes amb l’objectiu de concienciar la resta de veïns i mostrar a l’Ajuntament l’estat de crispació que viu el barri. A més, per tal d’evitar que segueixin els robatoris, algunes veus han parlat d’organitzar una patrulla ciutadana que passegi pels carrers durant la nit. Roberto Albert, propietari de Materiales de Construcción Torreforta, és un dels partidaris d’organitzar aquesta patrulla. «No sabem a qui hem d’acudir per fer força i començar a veure resultats positius», reiterava Albert.

«L’Ajuntament no ens escolta»

Torreforta ha estat històricament un barri combatiu, que ha utilitzat les associacions de veïns com una eina indispensable per parlar de tu a tu amb les autoritats municipals. Actualment hi ha quatre agrupacions veïnals actives a la zona, però segons alguns ciutadans la seva feina és més aviat poca i poc resolutiva. Tot i això, les associacions asseguren que estan fent bona feina.

L’Associació de Veïns Plaça Primer de Maig i voltants assegura estar en contacte continu amb el Consistori per poder posar remei al malestar que viu el barri. Segons el seu president, Quim Castellví, «hem contactat en reiterades ocasions amb l’Ajuntament per intentar que augmenti el nombre de patrulles a la nostra zona». El problema és, segons Castellví, que «l’Ajuntament no ens fa cas». Sobre les crítiques que han rebut les associacions per part d’alguns ciutadans, Castellví recalca que «estic en desacord amb les opinions de la gent que assegura que no fem res per canviar la situació. Vam néixer per fer de pont entre el barri i l’Ajuntament, i això ja ho estem fent. Ara cal que ens escoltin». Per la seva banda, la regidora de Seguretat Ciutadana, Begoña Floria, expressa que «el Consistori intenta respondre amb rapidesa junt amb els Mossos».

Una altra de les entitats que ha rebut crítiques és l’Associació de Veïns Progressista de Torreforta. Aquest mitjà s’ha intentat posar en contacte amb l’agrupació però no ha obtingut cap resposta.

tracking