Diari Més

Denuncien el perill que suposa la parada de bus del Pont del Diable

Per la seva banda, l’EMT assegura que «no és una prioritat» instal·lar una marquesina en aquell punt

Els veïns de Sant Ramon i Sant Salvador reivindiquen una marquesina des de fa anys.

Denuncien el perill que suposa la parada de bus del Pont del DiableCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anar a visitar el Pont del Diable amb autobús és una activitat que comporta un cert grau de risc. Així ho asseguren els veïns dels barris de Sant Ramon i Sant Salvador, que veuen, dia rere dia, com alumnes o turistes es juguen la vida mentre agafen l’autobús a la parada situada a la carretera N-240, a l’altura del Pont del Diable. La reivindicació és històrica. Fa anys que, els veïns, demanen a l’Empresa Municipal de Transports (EMT) que instal·lin una marquesina pels usuaris i que no es vegin obligats a esperar-se al voral de la carretera, exposats als riscos que això comporta, perquè no hi ha voreres ni un espai adequat on aixoplugar-se en cas de pluja.

El passat mes de febrer, l’EMT va instal·lar quatre noves marquesines a parades que havien rebut queixes, com per exemple, al Parc Central i a la parada Pallaresos de Sant Salvador. Els veïns de Sant Salvador es pensaven que també seria el torn de la parada del Pont del Diable. Però no va ser així. Segons fonts municipals, l’Empresa Municipal de Transports no té com a prioritat la instal·lació d’aquesta marquesina, ja que, en primer lloc, s’hauria de parlar amb l’administració encarregada de gestionar les carreteres, és a dir l’Estat. A més, l’Ajuntament assegura que el problema d’aquest punt de la ciutat va més enllà de la marquesina.

Veïns i consistori coincideixen en el fet que, a banda de la marquesina, el problema és que «per tornar a Tarragona amb autobús, després de visitar el Pont de Diable, s’ha de fer tot el recorregut per l’interior del barri, ja que no hi ha parada de bus a l’altra banda de la carretera», assegura Paco Álvarez, president de l’Associació de Veïns de la Ciutat de Tarragona des de Sant Ramon i Sant Salvador, qui afegeix que «no entenem que un monument d’aquestes característiques tingui aquesta manca de prestacions». Segons els veïns de Sant Ramon, «els dies que plou o que fa molta calor, és insuportable esperar l’autobús a aquesta parada».

Per altra banda, l’Ajuntament assegura que la marquesina que s’hauria d’instal·lar en aquest punt no podria ser com les convencionals, ja que es tracta d’una parada a una zona natural i molt pròxima al centre històric del Pont del Diable. Tot i així, l’EMT deixa clar que, de moment, no existeix aquesta prioritat. Fa anys que els veïns reivindiquen adequar aquesta parada i asseguren que «fins que no passi alguna desgràcia, no s’actuarà».

tracking