Diari Més

Vint-i-cinc entitats participaran en el Fòrum en Drets Humans

L’objetiu és debatre sobre cultura, societat i medi ambient

El cartell de l'esdeveniment.

Vint-i-cinc entitats participaran en el Fòrum en Drets HumansAsociación Intercultural Puentes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El local de l’Asociación Intercultural Puentes, localitzat al Port Esportiu de Tarragona, serà escenari, aquest diumenge, de la primera edició del Fòrum en Drets Humans que es farà a la ciutat, en el que hi prendran part vint-i-cinc entitats amb representació a Tarragona. Com imagines la ciutat que vols? és la pregunta generalista que plantegen els promotors d’aquesta iniciativa per ser contestada durant el fòrum.

Toni Navarro, organitzador de la trobada de debat junt amb Evelyn Segura, va manifestar ahir a Diari Més que «és necessari obrir debats perquè tothom es pugui expressar». La jornada començarà a 10 del matí i es perllongarà fins a les 22 hores. Fins a les 14 hores, moment en què es farà una parada per dinar, intervindran vuit entitats. Durant la pausa, la violinista Ljubomira Stoicheva, que recentment va ser multada per l’Ajuntament per tocar el seu instrument al carrer, farà una intervenció.

Navarro va explicar que les diverses intervencions dels representants de les entitats «tindran una durada de vint minuts cadascuna i, després, s’obrirà un espai de debat de deu minuts on les persones presents podran fer preguntes als representants de les entitats». Aquesta iniciativa neix amb els objectius de «contribuir a la transformació social, el desenvolupament democràtic, la humanitat sostenible i la dignitat ciutadana, amb la intenció de vertebrar una nova possible ciutat sustentada en valors humans, socials i ecologistes», va dir Navarro.

Entre les entitats que han anunciat la seva participació en el Fòrum en Drets Humans, les hi ha molt conegudes i altres que no ho son tant. Alguns dels noms són Organització Tarragonina per l’Educació, la Ciència i la Cultura, Secció de Drets Humans del Col·legi d’Advocats, Plataforma Salvem la Llarga, Fòrum de Tarragona per la Memòria Històrica, Plataforma Oppida, Stop Mare Mortum, Ecologistas en Acció, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Asociación de Amigos del Senegal o Paraules en Pau, entre altres.

Toni Navarro va informar que «l’acte és obert a tothom i els polítics que vulguin venir estan invitats a assistir-hi, ja que ells sempre parlen i el diumenge serem nosaltres els que ho farem i, per tant, podran escoltar-nos». En el curs del fòrum «volem parlar de gestió ambiental, social i cultural, una qüestió que si es fa en precari també afecta els petits empresaris». En aquest punt, Navarro va reclamar «més activitat cultural a Tarragona, perquè té una clara repercussió en la ciutat». Navarro va informar que l’organització habilitarà «una petita ludoteca perquè els nens de les persones que vinguin puguin jugar i dibuixar».

tracking