Diari Més

El SEM recupera la reivindicada base del CAP de Sant Pere i Sant Pau

L’ambulància torna al barri mesos després de ser reivindicada per part dels veïns

Imatge de l'exterior del Centre d'Atenció Primària de Sant Pere i Sant Pau.

El SEM recupera la reivindicada base del CAP de Sant Pere i Sant PauCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) ha recuperat la base del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sant Pere i Sant Pau. La seu compta, des d’ahir, amb les adequacions requerides en el contracte que el CatSalut té amb Egara, ampliant els metres quadrats disponibles. Aquesta localització assegura un servei òptim del SEM al barri tarragoní, va dir ahir la Generalitat.

Avui és el dia en què es posa en marxa, de manera definitiva aquesta base del SEM, després de ser reivindicada ara fa uns mesos. L’UTE Egara, empresa adjudicatària del servei de Transport Sanitari Urgent al Camp de Tarragona, havia de fer unes millores. Les obres que s’han dut a terme per poder disposar d’aquest servei han consistit en l’ampliació de l’espai exclusiu del qual disposaven els Tècnics en Emergències Sanitàries (TES). Gràcies a aquesta obra, ara es compta amb 23 metres quadrats d’ús propi, un espai que està adientment equipat amb lavabo, dutxa, sofà, microones, nevera o televisor, entre altres elements.

Amb aquesta intervenció, la unitat de Suport Vital Bàsic, que compta amb dos Tècnics en Emergències Sanitàries, reprèn la seva activitat al CAP de Sant Pere i Sant Pau, on ha demostrat la seva efectivitat els darrers 10 anys. El SEM mostra així, el seu interès en mantenir les ubicacions de les seves bases en els darrers anys, arreu de la ciutat. L’ambulància comptarà amb l’àrea logística i de manteniment de serveis que Egara té situada estratègicament al Polígon Riu Clar, des d’on es dóna suport a totes les bases, tant de Tarragona ciutat com del Camp de Tarragona.

Una antiga reivindicació

Aquest servei torna al barri després de ser reivindicat pels veïns. Fa ara gairebé un any, a l’abril del 2016, Salut es va comprometre a retornar l’ambulància al CAP de Sant Pere i Sant Pau abans que acabés el 2016. Aquest va ser un compromís que la FAVT va arrencar al director dels serveis territorials de Salut, Roger Pla. En aquella reunió amb els veïns, Pla va informar que el retorn de l’ambulància al CAP de Sant Pere i Sant i Pau, estaria vinculat a la necessitat de solucionar una sèrie de permisos per a la utilització i condicionament del futur espai, cosa que s’ha fet.

En la trobada, on es va parlar també de mesures per millorar l’atenció sanitària als barris, Pla va assegurar que s’estaven buscant mesures per agilitzar l’atenció del CAP La Granja.

tracking