Diari Més

Judicial

Concentració en suport als tres encausats pels incidents de la vaga general del 14N del 2012

Les concentracions tindran lloc aquest dijous a les 19h a la Plaça de la Font i demà divendres a les 10h al jutjat nº 1 de Tarragona

Imatge d'arxiu de la manifestació durant la vaga general del 14 de novembre del 2012.

Concentració en suport als tres encausats pels incidents de la vaga general del 14N del 2012Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Esquerra Independentista de Tarragona ha convocat dues concentracions per donar suport als tres vaguistes que seran jutjats, aquest 24 de març, pels incidents ocorreguts durant la vaga general del 14 de novembre del 2012. Els vaguistes, acusats de destrosses idesordre públic, s’enfronten a penes de presó d’1 any i 6 mesos i multes que s’eleven fins als 7.000 euros. Les concentracions tindran lloc aquest dijous 23 de març a les 19h a la Plaça de la Font i el divendres 24 de març a les 10h davant del jutjat nº 1, al carrer Sant Antoni Maria Claret.

La vaga general del 14N del 2012 es va dur a terme en diferents territoris europeus i de la Mediterrània. A Tarragona la marxa convocada per diverses organitzacions i sindicats anticapitalistes de la ciutat va fer una aturada simbòlica davant de El Corte Inglés. Segons l’esquerra independista, els agents dels Mossos d’Esquadra que protegien les portes d’accés del centre comercial en un moment donat «van reprimir les vaguistes de forma generalitzada».

Expliquen que els agents «van obrir el cap a cops de porra a un noi que tenia 13 anys» i afirmen que «s’estan jutjant vaguistes però no a homes armats que van agradar diversos manifestants». Els Mossos d’Equadra, un mes més tard dels fets, van acusar a tres vaguistes de destrosses i desordre públic, culpant-los dels disturbis ocorreguts.

En base a aquests fets, l’Esquerra Independentista es manifesta contra el sistema judicial i polític, ja que afirma que persegueix «criminalitzar i castigar la mobilització i la lluita popular contra la privatització dels serveis públics i contra les retallades en drets laborals».

tracking