Diari Més

Equipaments

A final d'any s'escollirà el projecte que determini com es distribueixen els espais de la Tabacalera

L'Ajuntament obrirà el concurs de projectes abans de l'estiu, que hauran d'incloure la gran Biblioteca central de Tarragona

La pantalla de la Tabacalera ha quedat a l'ombra des de finals de l'any passat.

La reparació de la pantalla gegant de la Tabacalera costa 36.200 eurosDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abans del pròxim estiu, l'Ajuntament de Tarragona té previst treure a concurs la redacció del Pla Funcional de la Tabacalera, el document que ha d'establir de quina manera es distribueixen els equipaments que s'han d'encabir a l'antiga factoria, segons l'acord assolit entre consistori i Generalitat.

El cost d'aquest document, pressupostat en 11.000 euros, l'assumirà la Generalitat i constarà de dues fases. En la primera, tots els equips interessats a presentar-s'hi disposaran d'un mes per a presentar una primera proposta funcional. De totes les propostes, un jurat tècnic, escollirà cinc finalistes que hauran de presentar un projecte més complet. El termini pot allargar-se aleshores d'entre 3 i 6 mesos, segons que han explicat fonts municipals.

Les bases establertes en el concurs estableixen les condicions que s'han d'incloure obligatòriament en les propostes.

Així, els projectes hauran de preveure el manteniment dels equipaments ja existents a l'edifici, és a dir, Tarragona Impulsa, l'Arxiu Municipal i la Capsa de Música. Tota la proposta haurà d'incloure la definició dels usos pel total dels 14 edificis de diferents mides i volums que hi ha a l'antiga Tabacalera. Dels 52.000 metres quadrats de l'equipament, el projecte que es presenti ha de fer una proposta per als 46.761 metres que queden un cop trets els equipaments ja existents.

D'acord amb les bases del concurs, el projecte ha de preveure que la Tabacalera es converteixi en un centre territorial de tot el patrimoni romà, establint també un discurs únic des del Museu Arqueològic, la gran Biblioteca central de la ciutat i convertir-se en un espai d'experiències artístiques i «d'intercanvi de coneixement».

Finalment, doncs, dins l'edifici de l'antiga Tabacalera s'hi encabiran el Museu Nacional d'Arqueologia de Tarragona, la Biblioteca Pública de la ciutat, l'Arxiu Municipal ampliat, l'Institut Català d’Arqueologia Clàssica,«espais d'autogestió vinculats a la cultura i l'art, un centre de creació i divulgació artística; espais per a entitats vinculades al patrimoni; sales d'exposicions i un eix cívic d'entitats, a banda de diversos espais de reserva.

tracking