Diari Més

Societat

Una manifestació d'Amnistia Internacional a Tarragona per posar fi a la Guerra de Síria

Tindrà lloc dimecres 22 de març al Campus Catalunya de la URV

Fotografia d'Alep, on es poden apreciar els danys de la guerra a la ciutat.

Una manifestació d'Amnistia Internacional a Tarragona per posar fi a la Guerra de SíriaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb el sisè aniversari de la Guerra de Síria, Amnistia Internacional demana als governs, en el marc de la campanya 'Justícia per a Síria', que posin punt i final al conflicte armat. L'ONG a Tarragona organitza dimecres, dia 22 de març, a les 12 del migdia, una manifestació al pati del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili.

Més de 400.000 persones mortes i més de 5 milions refugiats formen part de les violacions dels drets humans que s'estan cometent al país.«Després de sis anys terribles, no hi ha excusa per permetre que els crims horribles de dret internacional que s'estan cometent a Síria quedin impunes», afirma María Garcia, portaveu d'Amnistia Internacional Tarragona. La mobilització tarragoninademanarà als líders mundials que emprenguin accions immediates per oferir veritat, justícia, i reparació als milions de víctimes del conflicte.

La campanya Justícia per a Síria demana als governs que posin fi a la impunitat i facin realitat la rendició de comptes per al poble sirià a través de dues vies. D'una banda, oferint suport i finançament al mecanisme d'investigació sobre Síria votat per l'Assemblea General de les Nacions Unides al desembre de 2016, i d'altra banda, aplicant el principi de jurisdicció universal per investigar i jutjar, en els seus propis tribunals, als presumptes autors de crims de guerra i de crims de lesa humanitat a Síria. «Sortim al carrer per demanar justícia per a les víctimes del conflicte de Síria, i perquè els responsables siguin portats davant la justícia», conclou Garcia.

tracking