Diari Més

La Biblioteca Pública de Tarragona acull un vermut poètic per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

S'ha recitat el poema d'Antònia Vicens 'La poesia', que s'ha traduït a vint llengües

L'acte s'ha celebrat de 12h a 14h

La Biblioteca Pública de Tarragona acull el Dia Mundial de la Poesia amb un vermut poèticBlanca del Cacho Estil-les

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Biblioteca Pública de Tarragona ha acollit, aquest dimarts de 12h a 14h, un vermut poètic per celebrar el Dia Mundial de la Poesia 2017.

La Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades, commemora aquest dia fomentant tot un seguit d’iniciatives arreu dels territoris de parla catalana. Una de les activitats consisteix en la tria d'un autor o autora, a qui s’encarrega escriure un poema que és traduït a una vintena de llengües. Enguany l’autora escollida ha estat Antònia Vicens (Santanyí, Mallorca, 1941), qui ha escritLa poesia.

En aquest vermut poètic, diverses entitats han llegit La Poesia en diferents llengües, com l'alemany, l'anglès, el francès, el rus, l'àrab o el mandarí, entre d'altres. A més també s'han llegit altres poemes de diferents autors.

Han participat en l'acte el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, la Direcció General de Política Lingüística, Òmnium Cultural Tarragonès i l’Escola Oficial d’Idiomes. També s’hi han sumat altres entitats com l'ONCE; l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC); l'Associació Síndrome de Down de Tarragona; el Consell Comarcal del Tarragonès; el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili; l’Escola de Lletres i els clubs de lectura de la Biblioteca Pública.

tracking