Diari Més

El festival de Food Trucks deixa rere seu molta gresca i nous sabors

L’espectacle de música llatina del divendres i les activitats de dissabte van omplir la Tarraco Arena Plaça

El Festival Food Truck ofereix diversos plats i nous sabors.

Els sabors dels Food TrucksCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició del Festival Food Truck de la Tarraco Arena Plaça ha tancat aquest diumenge amb bones xifres de participació. Divendres i dissabte milers de tarragonins van omplir l’antiga plaça de braus per assaborir alguna de les sorprenents i elaborades propostes gastronòmiques que els xefs de la vintena de vehicles havien preparat. Diumenge però, el nombre de tarragonins que s’hi han acostar ha sigut sensiblement inferior, en part, segons creien alguns dels restauradors presents, pel bon clima primaveral que feia a la ciutat. «Potser és un dia més de platja», ha reconegut un cuiner. Amb tot, l’esdeveniment va arrancar divendres fregant gairebé l’aforament complet. L’organització de la TAP va apostar per innovar en la primera jornada, programant una nit de salsa amb dues bandes d’animació llatines. Als volts de les deu de la nit més d’un centenar de ballarins de diferents escoles de dansa del territori van realitzar un Flashmob –ball simultani– que va fer embogir al públic present. La gresca no va parar fins a la una de la matinada.

La jornada de dissabte va arribar també carregada d’activitats i espectacles de ball, tot i que el que més va engrescar als menuts de la casa va ser el joc que organitzava l’Associació d’Esport Adaptat Pàdel amb Tu: el Bottle Challenge, que no era d’altra cosa que el famós repte, que arrasa entre els adolescents, de llençar una ampolla d’aigua mig buida i fer-la caure dempeus. «El que ens ha sorprès és que els nens han aconseguit superar el repte molt ràpid i que molts pares ho volien intentar una i una altra vegada fins a aconseguir-ho», desfranava el monitor Rubén Darío García. Una de les participants va ser la Blanca Gómez de 12 anys, que havia vingut amb els pares des de Vilanova: «A mi m’ha sortit bé però a la meva mare li ha costat més», explicava rient la petita mentre feia cua amb el seu pare en un dels vint Food Trucks instal·lats de forma circular a la plaça.

El principal atractiu de l’esdeveniment ha residit precisament en l’ampli ventall de propostes gastronòmiques: «Hem dut especialitats de tota mena: menjar tailandès, cubà, vegetarià, cuina de mercat, pasta i de molts tipus més. També hem pensat en les persones amb celiaquia», ha resumit Robert Iserte, un dels responsables de la TAP.

Més enllà dels ‘hot-dog’

Tot i que els establiments d’alimentació mòbil acostumen a associar-se amb el menjar ràpid de tipus hot-dog o hamburgueses, els restauradors presents han demostrat un any més que no és així. Umani, el Food Truck comandat per Ismael Morena, ha presentat una carta basada en tres extraordinaris productes del mar, com són el salmó, la tonyina i la corbina, i per acabar-ho d’adobar, a l’estil japonès: cru. El públic més gourmet de ben segur que ha gaudit d’aquesta proposta.

El festival també ha sigut útil per donar a conèixer estils culinaris no massa implantats al territori, com pot ser la cuina dominicana. Albert Guillén ha presentat a la seva caravana, la Yaroa, un suculent plat format per una base de patates fregides, carn picada a sobre i acabat amb formatge fos. Complicat no deixar-se seduir per aquesta combinació. El més divertit del seu espai era que, mentre ell treballava, la seva filla Camila de 5 anys, ha pintat la caravana amb un retolador permanent. S'ha tractat d’una felicitació pel dia del pare: «Felisitats», ha escrit. Al xef, com és lògic, li ha caigut la bava.

tracking