Diari Més

Localitzen a l'Aldea sana i estàlvia la menor que s'havia escapat del centre d'acollida

Els Mossos l'han trobat, juntament amb la seva parella, gràcies a la col·laboració ciutadana

Imatge del centre d'acollida La Mercè de Tarragona.

Imatge del centre d'acollida La Mercè de Tarragona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La noia de 16 anys que s'havia escapat d'un centre d'acollida a Tarragona ha estat localitzada sana i estàlvia aquest divendres a l'Aldea, al Baix Ebre. Els Mossos l'han trobat al voltant de les 19.30 hores gràcies a la col·laboració ciutadana després que veïns del municipi hagin reconegut la jove i hagin alertat la policia. La noia estava juntament amb la seva parella, un noi també menor, de 15 anys. La jove retornarà al centre de menors 'La Mercè', on està des de fa un mes perquè la Generalitat, a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), va adoptar la mesura cautelar d'acolliment.

La noia tornarà al centre immediatament i no podrà sortir durant tot el cap de setmana com a sanció. Amb tot, dilluns tornarà a tenir règim obert i la família tem que pugui tornar a escapar-se a un altre lloc.

Diari Més ha pogut parlar amb l'advocat dels pares de la jove, Carles HerreraCollado, qui assegura que «la famíliaestàmolt contenta i molt feliç» quehaginpogut trobar a la Paula sana i en perfectes condicions. Per altra banda, reconeix que la famíliaestà«enfadada amb el procediment que s'ha dut a terme per aquest cas» i que a partir de dillunslluitaranperquè la nena «torni a estar amb la famíliacom més aviat millor», ja que «s'ha demostrat que la decisió que esvaprendreha resultat totalment ineficaç».

A més, el lletrat ha denunciat que el centre no permetrà la visita dels pares ni aquest divendres ni durant el cap de setmana, un cop la jove ha retornat al centre. «No està de més que hi hagi visites dels pares en cap de setmana», ha apuntat Herrera, que creu que la decisió del centre d'acollida «trenca qualsevol legalitat» i considera la mesura «totalment injusta».

tracking