Diari Més

«Ell li va dir a la meva filla que digués que nosaltres la pegàvem i no li donàvem de menjar»

La Paula, de 16 anys, va marxar ahir del centre d'acollida de la Mercè i segueix desapareguda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«A les assistentes socials se'ls va ensenyar tots els missatges a la meva filla, i no em van creure. Al final, ha passat tot el que hi posava. Li deia que digués que la pegàvem, que no li donàvem de menjar, fins que ella arribés a un centre, on ell l'ajudaria». Aquestes són les paraules d'una mare desesperada, una dona que ha vist com la seva filla marxava ahir a la tarda del centre d'acollida on residia (el de la Mercè) i que ara demana l'ajuda de tothom per intentar trobar-la el més aviat possible, ja que està desapareguda.

Lorena Sola, mare de la Paula, nena de 16 anys que ahir va desaparèixer, està passant un autèntic «infern», que neix de la relació de la seva filla amb «l'Eduardo», un noi de 15 anys que viu actualment al Vendrell.

Els fets es remunten al novembre del 2015 quan, segons la mare de la Paula, «van començar els dos una relació». Els dos es van conèixer a les Dominiques. La meva filla abans anava a un altre col·legi, però la vam canviar a les Dominiques perquè crèiem que seria el millor per a ella». Però no va ser així ja que, segons la Lorena, «allí va conèixer a l'Eduardo. És una relació tòxica la que tenen. Ell la controlava, la manipulava, la insultava i li deia tot el que havia de fer». Quan els pares li preguntaven per què no abandonava la relació, «ella ens deia que a ell després sempre se li acabava passant tot».

L'intent de suïcidi

El 13 de novembre del 2016 es va intentar suïcidar la jove, i va acabar ingressant a l'Hospital Joan XXIII. L'1 de desembre va rebre l'alta mèdica i la van ingressar a la Unitat de Crisis Adolescents (UCA), obtenint l'alta d'aquest indret el 13 de gener del 2017. Llavors, se la va derivar immediatament al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil.

En comprovar l'estat de la noia i realitzar-li els estudis pertinents, el 6 de febrer se li va comunicar a la mare que l'administració assumia la tutela de la noia, tot i que la mare va demostrar la seva disconformitat. D'allí, fins el dia dels fets, aquest dijous dia 16 de març.

A la mateixa hora

Carles Herrera, advocat que porta el cas, ha explicat com es van desenvolupar els fets ahir, al centre, d'on va marxar la noia. «Ahir, la seva mare va anar a visitar-la. Tenia hora de 18 a 19 de la tarda, i va arribar al centre a les 18.15 hores. Des del centre, li van dir que la nena no volia parlar amb ella». Aquest centre permet que els seus pacients surtin dues hores al dia i, curiosament, la jove havia marxat de 18 a 20 hores. «Ja no va tornar», assegura l'advocat, qui no troba «explicació» al fet que coincidissin els horaris de visita de la mare i el d'esbarjo de la jove. Ara bé, segons la mare, «no ens van anunciar que la meva filla s'havia escapat fins a les 21.50 hores», que és, quan ho van posar en coneixement de les autoritats.

Els Mossos d'Esquadra de Tarragona, coordinats amb els del Vendrell, estan cercant ara la nena i també el jove, que, segons l'advocat, hauria desaparegut amb ella.

L'advocat creu que els dos estan junts perquè, segons assegura la mare de la noia, «l'Eduardo li va demanar al seu pare que el portés a Tarragona perquè havia d'anar a visitar a una amiga». Segons la mare de la desapareguda, «poques proves més es necessiten».

La mare de la noia desapareguda, amb l'advocat que li porta el cas.

«Ell li va dir a la meva filla que digués que nosaltres la pegàvem i no li donàvem de menjar»Vicente M. Izquierdo

tracking