Diari Més

Veïnal

Farts de Soroll desmenteix que proposés anul·lar la Baixada de l'Àliga

Andreu Ximenis, membre de la plataforma, assegura que «si l’alcalde Ballesteros diu el contrari, és un mentider compulsiu»

Andreu Ximenis, de Farts de Soroll, durant la roda de premsa dels veïns celebrada dimarts.

Farts de Soroll desmenteix que proposés anul·lar la Baixada de l'ÀligaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Farts de Soroll desmenteix que demanessin a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros anul·lar un dels actes més multitudinaris de les festes de Santa Tecla, la Baixada de l’Àliga, tal com va assegurar el president de l’Associació de Veïns de la Part Alta, Manel Rovira, dimarts durant la roda de premsa. «Nosaltres mai hem demanat que no se celebri l’acte, només vam plantejar la possibilitat de limitar el volum de la música del tram final de la Baixada de l’Àliga», assegura Andreu Ximenis, membre de la plataforma Farts de Soroll, qui assegura que «si realment l’alcalde ha dit el contrari, és que és un mentider compulsiu». Així de contundent es mostrava Ximenis, després d’haver assistit a la roda de premsa de l’entitat veïnal. «No em van deixar parlar, com a mínim, com a veí de la Part Alta, m’haurien d’haver escoltat perquè en aquell local es van dir coses falses», assegura Ximenis.

Segons la plataforma, «la Baixada de l’Àliga és un acte que ha patit una transformació important i nosaltres defensem que tingui les mínimes conseqüències acústiques possibles pels veïns. En cap moment hem demanat que es traslladi a cap altre lloc», assegura Ximenis, qui afegeix que «tot apunta que l’Ajuntament vol crear un conflicte i un enfrontament entre els veïns de la Part Alta».

Farts de Soroll ha iniciat unes rondes de converses i reunions amb les diferents entitats socials, culturals i festives de la ciutat amb la intenció d’explicar quines són les seves propostes. «Ens estan responsabilitzant de coses de les quals no tenim res a veure i és important que quedi clar el nostre posicionament. Estan posant coses a la nostra boca que no hem dit», assegura Ximenis, qui afegeix que «nosaltres no som una associació de veïns, som una plataforma que vetlla per reduir el soroll als carrers de la Part Alta. Per tant, la nostra feina no és denunciar els problemes d’inseguretat que hi ha al barri o de les llicències de les terrasses, com ens va reclamar el president de l’Associació de Veïns de la Part Alta, Manel Rovira».

La plataforma vol deixar clar que «en cap moment, hem demanat que les bandes de timbals de Setmana Santa assagin fora de la Muralla ni que, quan la processó entra al portal de Sant Antoni s’hagi de deixar de tocar», però va afegir que «això dels assajos dos mesos abans de la processó no és una tradició». Per altra banda, Ximenis explica que «ens hem reunit amb alguna colla castellera de la ciutat per explicar el nostre punt de vista i, des d’un primer moment, hi ha hagut molta sintonia i ens han entès». La plataforma Farts de Soroll ha organitzat avui a les sis de la tarda als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, al carrer Major, una xerrada del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, sobre la convivència a la ciutat i es tractaran temes com el soroll, el transport, els habitatges turístics, entre altres.

Per la seva banda, el grup municipal d’ERC reclama a l’equip de govern que «actuï de mediador en el conflicte». El portaveu, Pau Ricomà, assegura que amb la gestió municipal «s’està afavorint l’enfrontament entre els veïns». Ricomà demana a l’equip de govern que iniciï l’escolta activa de tots els implicats per tal «d’aproximar posicions».

tracking