Diari Més

Els comerços pròxims al Mercat veuen «la llum després de deu anys de foscor»

Els botiguers de l’entorn de la plaça Corsini viuen amb il·lusió la inauguració del nou Mercat, però no obliden el patiment d’aquests anys

Durant els anys que ha durat la remodelació del Mercat, han tancat 114 establiments dels carrers adjacents a la plaça Corsini.

Els comerços pròxims al Mercat veuen «la llum després de deu anys de foscor»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja ha arribat un dels dies més esperats pels tarragonins: les portes del nou Mercat Central s’obren per començar una nova etapa. Tant pels paradistes com pels propietaris dels comerços del voltant, el malson ha acabat. O no. Les botigues dels carrers adjacents al nou edifici són conscients que el patiment encara s’allargarà més, tal com deien alguns comerciants. I és que, en unes setmanes, començaran les obres d’urbanització de la plaça Corsini. Però que els arbres impedeixin veure el bosc. Tot i estar preparats pel que vindrà, els botiguers del voltant del Mercat Central «veuen la llum, després de deu anys de foscor», assegura Josep Maria Juan Biosa, president de l’Associació d’Empresaris dels Voltants del Mercat Central i propietari de la botiga de llenceria, Pirineos Tres.

Durant els deu anys de les obres del Mercat, un total de 114 comerços dels carrers pròxims a Corsini –carrer Reding, Lleida, Governador González i Colón– han tancat portes. D’aquests, s’han recuperat la majoria, però encara queden unes vint botigues amb la persiana abaixada. «Estem convençuts que, a partir d’ara, tots els establiments estaran ocupats», assegura el president de l’associació.

Els comerciants dels voltants del Mercat Central han estat els grans oblidats durant tot aquest temps. Però avui, no poden evitar el somriure. «S’acaben deu anys de patiment. Obrir el Mercat significa començar de nou. Torna l’alegria. No vull veure mai més les tanques grogues que he tingut durant tant de temps davant de la botiga», explica Anna Álvarez, propietària de la botiga de decoració El desván, ubicada al carrer Reding. Tot i així, Álvarez confessa que «no ha valgut la pena tant de patiment».

També viuen amb il·lusió el dia d’avui Josep Pagès, propietari del Frankfurt Pai, situat al carrer Reding, i Yolanda Rovira, del Croissant d’Or, de la plaça Corsini. «Ja no estic enfadat, estic cansat de tantes obres. Demà és un dia important i només espero que aviat pugui instal·lar-se el mercadet, que donava molta vida al meu negoci», assegurava Josep Pagès, del Frankfurt Pai. Per la seva banda, Yolanda Rovira, que regenta una cafeteria i forn de pa a la plaça Corsini, viu la jornada amb una mica més d’incertesa. «El nostre patiment encara s’allargarà una mica més. No sabem quan es traurà l’envelat provisional ni sabem quan començaran les obres de Corsini».

Però no tothom està content. «Què he de celebrar jo? Què han tardat deu anys a fer el Mercat? Que m’han arruïnat a mi i a uns quants més? He de donar les gràcies? Que els hi vagi tot molt bé, però jo content no puc estar». Així de contundent i d’indignat es va mostrar Ramon Forné, propietari de la Tintoreria Forné.

L’Associació de Venedors podria dissoldre’s

L’Associació de Venedors del Mercat Central de Tarragona podria dissoldre’s. Actualment, els paradistes ja no són els únics inquilins del nou edifici del Mercat. El supermercat Mercadona i els propietaris dels locals comercials de la planta baixa també han de formar part de la nova associació. És per això que l’entitat està estudiant dues opcions: dissoldre l’associació o donar continuïtat a l’actual afegint els altres actors.

Festa i actes de la inauguració del Mercat Central

Dijous, 16 de març:

  • 10 h. Mercat Central: Acte oficial d’inauguració, amb la participació del Cor L’Àncora, animació teatral amb Toc de Gresca, i cercavila amb l’Stromboli Jazz Band.
  • De 18.30 h a 21 h. Mercat Central i voltants: Animació teatral amb la Faixsula-(H)istrionis, cercavila amb la Xaranga Tocabemolls, cuplets catalans amb l’Estudi de Música i Cantabambolines.

Divendres, 17 de març:

  • De 18.30 h a 21 h. Mercat Central i voltants:Animació teatral amb La Faixsula-(H)istrionis, cercavila amb la Xaranga Band Tocats.
  • De 17 h a 19 h. Mercat Central:Master Mercat Jr. Tallers de gastronomia adreçats a infants de 5 a 12 anys.

Dissabte, 18 de març:

  • D’11 h a 13.30 h. Mercat Central i voltants:Animació teatral amb La Faixsula-(H)istrionis, cercavila amb la Small River Brass Band.
  • De 17 h a 19 h. Mercat Central:Master Mercat Jr.
  • De 18.30 h a 21 h al Mercat Central: Animació teatral amb La Faixsula-(H)istrionis,Cercavila amb la Bandarra Street Orkestra,Master Mercat Jr.
tracking