Diari Més

70 metges van patir agressions a centres de la província

El nombre no varia respecte a l'any passat

Una imatge d'arxiu d'un centre mèdic.

Una imatge d'arxiu d'un centre mèdic.Mediaset

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 70 metges van patir agressions a centres sanitaris de les comarques de Tarragona. Són les mateixes xifres que les de l'any passat, i el doble que al 2015, quan la xifra era de 35 agressions. El president del Col·legi, el doctor Fernando Vizcarro, valora negativament aquesta xifra i es mostra preocupat perquè els nivells no hagin descendit.

Segons un informe elaborat pel Col·legi a través de les dades proporcionades pels proveïdors sanitaris, la majoria d’aquests incidents a facultatius han estat agressions verbals. En concret un 70%, mentre que les agressions físiques han estat el 4,29% –del percentatge restant no ens han facilitat la tipologia–. Tampoc consta a aquesta corporació que hi hagi hagut cap denúncia que hagi arribat a nivell judicial.

Dels diversos proveïdors el que ha registrat més incidències a metges ha estat l’Atenció Primària de l’ICS al Camp de Tarragona, on se n’han comptabilitzat fins a trenta, el 76,7% a dones i el 23,3% a homes. Les causes desencadenants d’aquestes situacions han estat la disconformitat amb la informació rebuda i l’incompliment de les normes del centre i les normes bàsiques de convivència i educació. No obstant, no disposem de les dades desglossades per a tots els centres i no podem afirmar que aquesta pauta es repeteixi globalment.

tracking