Diari Més

Tarragona reunirà investigadors finançats per l'European Research Council

La jornada se celebrarà demà dimecres a la seu de l'ICAC

Al fons de les escales, l'edifici de la seu de l'ICAC, a la Part Alta de Tarragona

Tarragona reunirà investigadors finançats per l'European Research CouncilCedida | ICAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona reunirà aquest dimecres 15 de març a investigadors finançats per l'European Research Council (ERC) en una jornada temàtica en arqueologia que se celebrarà a la seu de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

La jornada, segons informa l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), l'organitzen l'ICAC, l'IPHES i l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) amb l'objectiu de difondre les experiències dels investigadors.

També es pretén fomentar la participació de més científics en futures convocatòries de l'ERC, just quan es compleix una dècada d'aquests programes d'ajudes.

Els ponents tractaran aspectes relacionats amb l'evolució en la presència de grups espanyols en l'ERC, l'enfocament científic dels projectes subvencionats i com ha contribuït el programa a la carrera dels investigadors seleccionades.

La jornada comptarà amb l'assistència de la National Contact Point de l'ERC a Espanya, Esther Rodríguez; del director del Sistema A prop, Lluís Rovira, i de personal investigador que ha dirigit o està dirigint projectes ERC des de centres espanyols.

La Comissió Europea va crear l'ERC deu anys enrere per ajudar a la investigació d'alta qualitat científica.

A través de les denominades ERC-Grants, es financen projectes de fins a cinc anys de durada amb dotacions d'entre 1,5 i 2,5 milions d'euros i a Espanya se n'han beneficiat cinc treballs.

tracking