Diari Més

L'Ajuntament de Tarragona sortirà del pla de sanejament un any abans

L’Ajuntament reduirà a zero, per primera vegada, els deutes pendents d’exercicis anteriors

El regidor

L'Ajuntament de Tarragona sortirà del pla de sanejament un any abansAjuntament de Tarragona | Mauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament ha aprovat la liquidació del pressupost del 2016 amb un romanent de tresoreria per despeses generals de 8.302.402,03 euros, després de finançar la incorporació de romanents de l'exercici 2016. D’aquesta manera, els recursos disponibles per l’exercici 2017 és de 6.792.708 euros. Aquesta quantitat es destinarà, en primer lloc, a finançar el reconeixement de deutes per un import de 1.150.474 euros. Amb aquesta operació l'Ajuntament reduirà a zero per primera vegada els deutes pendents d'exercicis anteriors.

En segon lloc, es destinaran 5.642.234 euros a substituir el finançament de determinades inversions del pressupost d’enguany, que estaven previstes amb venda de patrimoni. Amb aquest romanent de tresoreria, l’Ajuntament de Tarragona podrà atendre necessitats dels barris, infraestructures culturals, patrimoni i espais públics. L’Ajuntament de Tarragona podrà sortir del Pla de Sanejament un any abans i reduirà a zero els deutes pendents d’exercicis anteriors.

El conseller d’Economia i Hisenda, Pau Pérez afirma que la liquidació del pressupost de 2016 demostra que «s’ha fet una bona gestió dels ingressos i les despeses. Això demostra que vam fer un pressupost realista i ajustat a les necessitats».

Compliment del període mig de pagament a proveïdors

A 31 de desembre de 2016 s’havien pagat el 93,72% de totes les despeses reconegudes durant l’exercici. El període mig de pagament a creditors comercials del propi Ajuntament, durant tot l’exercici 2016, s’ha donat compliment als límits establerts segons el RD 635/2014. A 31 de desembre de 2016 el període mig de pagament als proveïdors era de 15,80 dies, és a dir, per sota dels 20 dies establerts per la normativa vigent

tracking