Diari Més

Societat

Desnonen un assentament de barraques ocupades a la carretera del cementiri

S'han desnonat un total de set persones, que han recollit les seves pertinences abans que una excavadora ensorrés les edificacions

Després de desnonar les set persones que hi havia a l'interior s'ha procedit a enderrocar la barraca.

Desnonen una barraca de la carretera del CementiriCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set persones han estat desnonades, el matí d'aquest dilluns 13 de març, de les barraques de la carretera del Cementiri on vivien, situades al costat del Dipòsit de Vehicles municipal, a les afores de Tarragona. Tot i que només hi ha hagut 7 desallotjats, una veïna assegura que en les edificacions hi convivien fins a mig centenar de persones, de diverses famílies i nacionalitats, la majoria dels quals ja havien anat marxant en els darrers dies.El desnonament l'ha ordenat el jutjat de primera instància número 4 de Tarragona arran de la denúncia del propietari dels terrenys.

En molt mal estat i ple de piles de brutícia -des de mobiliari a ferralla-, la parcel·la ha estat desocupada en les darreres hores després de rebre diversos avisos, tant per part del jutjat com de la policia catalana, que aquest dilluns era el darrer dia, abans de procedir al seu desnonament. En el moment de l'actuació només hi restaven set persones -cap d'ells menor- que no han oposat resistència, segons han informat fonts dels Mossos d'Esquadra. Un dels habitants de les barraques ha quedat detingut per una ordre de detenció d'un jutjat per uns fets, però que no tenen res a veure amb el desallotjament d'aquest dilluns.

«Porto dos anys vivint aquí i ells ja hi eren, però mai hi he tingut cap problema», ha afirmat la veïna, que viu davant per davant de la finca desnonada. Assegura que hi vivien desenes de persones, de nacionalitat romanesa i marroquina, i que van marxar gairebé totes durant el cap de setmana. Després del desnonament, dut a terme a les nou del matí, una excavadora ha començat a enderrocar les diverses edificacions, entre petits masos d'obra i barraques.

tracking