Diari Més

Societat

La cultura urbana s'apodera de la Tabacalera

La plataforma Oppida organitza diverses activitats de celebració i protesta

La plataforma Oppida vol reconvertir l'edifici M6 en un centre social autogestionat.

La cultura urbana s'apodera de la TabacaleraGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest mes de març farà 10 anys que la Tabacalera va tancar al públic. Des de llavors s’han realitzat diverses peticions per tal de tornar a donar vida a un edifici abandonat. Una de les associacions que més interès ha mostrat en la reobertura és la plataforma Oppida, formada per prop d’una quarantena d’entitats, que pretén reconvertir el magatzem M6 en un centre social autogestionat.

Durant els caps de setmana de març Oppida organitza diverses activitats als jardins de davant la Tabacalera. Una manera de fer-se veure i de seguir lluitant per la reobertura d’un espai que suposa el 6% de la superfície total. Aquest dissabte, la cultura urbana ha envaït els jardins en un més dels actes de celebració i protesta del desè aniversari del tancament de la Tabacalera.

Des de dos quarts d’onze del matí s’han realitzat diverses mostres d’skaters, pintura mural, improvisacions de rap i tallers de ball funky i hip-hop. Tot plegat, en una jornada prorrogada fins a l’hora del vermut, organitzada per Oppida amb la col·laboració de Tarragona Hip Hop Club i el Club Skatebording Tarragona.

En els propers caps de setmana es realitzaran més actes, com xerrades i espais de reflexió al voltant del que suposa l’abandonament de la Tabacalera i les peticions realitzades des d’Oppida. La cirereta del pastís es posarà el dissabte 25 de març amb una manifestació en suport a reconvertir el magatzem M6 en un centre social autogestionat.

El pàrquing dl magatzem M1 s'ha convertit en un skatepark.

La cultura urbana s'apodera de la TabacaleraGerard Faiges

tracking