Diari Més

ERC xifra en 3 milions d'euros el sobrecost dels Jocs i Villamayor ho nega

El regidor assegura que es farà front a les despeses afegides equilibrant les partides dels pressupostos del 2017 i 2018

Plànol informatiu de les obres que es portaran a terme a l'antiga autovia A-7.

ERC xifra en 3 milions d'euros el sobrecost dels Jocs i Villamayor ho negaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal d’ERC intueix que el sobrecost de l’ajornament dels Jocs Mediterranis podria ser de 3 milions d’euros i no d’un, tal com va assegurar l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. Aquesta suposició arriba després de celebrar-se la segona Comissió de Seguiment dels Jocs Mediterranis, que va tenir lloc ahir i en la qual també hi va assistir, per primera vegada, el màxim responsable executiu de l’esdeveniment, Víctor Sánchez. Per la seva banda, Javier Villamayor, regidor comissionat dels Jocs, nega aquest extrem i assegura que «es farà front a les despeses de l’ajornament equilibrant les partides pressupostàries de la Fundació del 2017 i del 2018».

Segons el portaveu d’ERC, Pau Ricomà, «se’ns ha comunicat que el pressupost de la Fundació per aquest 2017 serà de 5,4 milions d’euros i el cost de l’ajornament de l’esdeveniment podria aproximar-se als 3 milions d’euros. Tot això sense ni un sol document i sense cap especificació de les partides pressupostàries». Per la seva banda, el regidor comissionat dels Jocs, Javier Villamayor ha negat a Diari Més que es comentés, durant la Comissió, la xifra de 3 milions d’euros i ha afegit que «s’equilibraran els pressupostos per seguir jugant amb la xifra fixada, que són 26, 2 milions d’euros. D’aquesta manera reduirem despeses per pagar el sobrecost» i va afegir que «preferiria valorar aquests temes després que el pressupost del 2017 fos aprovat pel Patronat».

Com sempre, cap novetat

De l’aportació de l’Estat, ni rastre. Víctor Sánchez només va confirmar que la quantitat econòmica que demanaran al govern central és de 13 milions d’euros: 10 de pressupost operatiu i 3 per la piscina olímpica, que encara està per licitar. «Durant la Comissió hem explicat en quin moment estaven les gestions amb l’Estat. Estem treballant, però encara no sabem quina aportació rebrem. El que tenim clar és que, abans de la pròxima reunió amb el Comitè Olímpic Internacional –que tindrà lloc a mitjans del mes d’abril–, ja tindrem el document firmat», assegura Villamayor, qui afegeix que «no sóc ningú per parlar en nom de l’Estat, però he de dir que estem treballant conjuntament». La majoria dels grups de l’oposició es van mostrar preocupats per la manca de compromís de l’Estat.

tracking