Diari Més

Successos

Estafa 80.000 euros als seus tiets avis deixant-los gairebé en la indigència

La Guàrdia Civil està investigant a la dona que va estafar el matrimoni, resident a Tarragona

La Guàrdia Civil investiga a la tarragonina com a presumpta

Estafa 80.000 euros als seus tiets avis deixant-los gairebé en la indigènciaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil de Tarragona està investigant a una dona que es va apropiar de més de 80.000 euros d’una parella d’ancians, que resulten ser els seus tiets avis, als quals va deixar gairebé en situació d’indigència. Per aquest motiu el cos està prenent declaració a la tarragonina com a presumpta autora d’un delicte d’apropiació indeguda i estafa continuada.

La fiscalia provincial de Tarragona va informar a la Guàrdia Civil, el setembre de 2016, que un matrimoni d’edat avançada resident a Tarragona havia patit una pèrdua patrimonial de més de 80.000 euros i la desaparició de joies de gran valor, suposadament per obra d’un familiar que tenia la seva tutela a càrrec.

El cos policial va obrir una investigació, amb la qual es va esbrinar que la tutela dels ancians estava a càrrec d’una neboda-néta seva. Durant el temps que va estar al seu càrrec la familiar va reduir el cercle d’amics dels ancians i va realitzar diversos moviments bancaris mitjançant engany en les comptes corrents del matrimoni. De fet, inclús hi van haver queixes de les condicions higièniques i sanitàries dels octogenaris, a qui va deixar gairebé en situació d’indigència.

Gràcies a una investigació exhaustiva la Guàrdia Civil va tenir coneixença que, en no tenir descendents directes, la tutela del matrimoni havia quedat a càrrec d’una neboda néta. La familiar podia actuar il·limitadament sobre els béns sense donar explicacions, per la qual cosa havia pogut treure grans quantitats de diners de les comptes corrents, així com apropiar-se de les joies.

Fins el moment, i a falta d’altres actuacions, s’estima que la pràctica abusiva hauria pogut causar un perjudici econòmic de més de 100.000 euros.

tracking