Diari Més

Societat

Sageta de Foc convoca una reunió per parlar de la recuperació de les Falles a Tarragona

Ha convocat els interessats el 15 de març a dos quarts de vuit del vespre

Cartel que anunciaba las Fiestas y Fallas del año 1934.

La Guerra Civil va acabar amb la incipient celebració de falles a Tarragona per Sant JoanCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Casal Popular Sageta de Foc vol tornar a fer possibles unes Falles a Tarragona, com les que es van organitzar a la ciutat quatre anys durant la dècada dels anys trenta del segle passat per iniciativa d’uns ferroviaris valencians i que ràpidament va assolir un gran ressò entre els tarragonins.

Aquesta organització ha endegat una proposta per analitzar la possibilitat de recuperar aquesta tradició mediterrània a Tarragona. Amb aquesta finalitat, ha convocat de cara al pròxim 15 de març una reunió per tirar endavant una festivitat de Falles a Tarragona. La trobada serà a dos quarts de vuit del vespre al mateix al local de l’entitat, al número 11 del carrer de la Nau, a la Part Alta.

La reunió és oberta a totes les persones interessades i «serà una primera presa de contacte entre aquells que es vulguin sumar al projecte i veure’n l’interès real i si és viable», van manifestar els promotors.

Els representants del Casal Popular Sageta de Foc recorden que Tarragona, coincidint amb la festivitat de Sant Joan, va organitzar Falles entre els anys 1932 i 1935, i va impulsar «aquesta tradició relacionada amb el foc i la sàtira». Un dels anys, van arribar a sis les Falles que es van instal·lar als carrers de la ciutat. Aquesta festa incipient, però que va tenir una gran rebuda –la festa durava quatre dies– es va veure truncada per la situació política i al Guerra Civil.

tracking