Diari Més

L'acusat del crim de Montblanc nega els fets i s'aferra a la seva addicció a l'alcohol i la cocaïna

«Per desgràcia no puc saber què va passar amb la Sara, ho juro», declara Jaume Solsona, el qual manté que va deixar la víctima a l'Espluga després d'una nit de festa amb ella

Jaume Solsona declara aquest dimecres al matí com a acusat pel crim de la montblanquina Sara Lozano.

Família i Amics de Sara Lozano demanen justícia davant l'Audiència de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'acusat del crim de Montblanc ha negat els fets i s'ha aferrat a la seva addicció a l'alcohol i la cocaïna i a problemes psíquics. Jaume Solsona ha declarat aquest dimecres al matí per la mort de la montblanquina Sara Lozano en el judici amb jurat popular que se celebra a l'Audiència de Tarragona. El cos va aparèixer mig calcinat, l'octubre del 2014, en un camp d'ametllers que havia estat propietat de la família de l'acusat. Aquest ha negat conèixer el terreny, contradient l'escrit del fiscal, segons el qual l'acusat visitava la parcel·la amb freqüència. Solsona manté que va deixar la víctima a l'Espluga de Francolí i que ella va voler baixar del seu vehicle de forma precipitada, després d'una nit junts per diversos locals nocturns. En el moment d'entrar als jutjats, una quarantena de persones concentrades en un acte convocat per la família de la víctima han escridassat l'acusat -que es troba en llibertat sota fiança-.

Amb crits de 'justícia per la Sara' i 'confessa', l'únic acusat pel crim de Montblanc, comès la nit del 24 al 25 d'octubre del 2014, Jaume Solsona, ha entrat aquest dimecres a primera hora amb actitud confiada a l'Audiència de Tarragona, on se'l jutja per l'assassinat de la montblanquina, de 37 anys d'edat. L'acusat, que aleshores en tenia 27, ha reconegut que mantenia una relació d'amistat amb la víctima, de veure's per Montblanc, i l'ha descrit com una noia «alegre» i «simpàtica».

A les preguntes del fiscal, Solsona ha repassat la nit dels fets i ha assegurat que, després de beure diverses cerveses als pubs Lennon de Montblanc i Xenon de l'Espluga, la víctima i l'acusat van marxar en cotxe per tornar junts cap a Montblanc, però que ella, pels volts d'un quart de dues de la matinada -durant el judici s'havia apuntat que podria haver estat més tard-, en un punt concret de l'Espluga, de sobte va «canviar d'idea» i voler baixar precipitadament del seu vehicle.

«Em va engegar a fer punyetes», ha dit l'acusat, el qual ha «suposat» que la noia volia anar a treure diners d'un caixer -si bé realment no li va donar cap explicació d'aquest canvi d'idea-, després d'haver-ho mencionat un parell de cops mentre eren a la discoteca Xenon. A partir d'aquí, Solsona s'ha lamentat que «tant de bo l'hagués parat perquè igual aquesta desgràcia no hauria passat». «I jo qui sóc per obligar algú a quedar-se al meu costat... jo no sóc ningú», ha afegit l'acusat.

Segons Solsona, ell i la víctima es van embolicar de camí a la discoteca, però la relació no es va consumar pels problemes d'impotència que pateix. També ha negat que l'embolcall d'un preservatiu trobat al lloc del crim fos seu, així com tampoc un fulletó publicitari d'un taller mecànic de Móra. Sobre la troballa d'una peça d'un encenedor 'Buff', ha remarcat que en regalen als estancs de Montblanc -si bé la propietària d'un d'ells, durant la seva declaració, ho va negar.

En relació a la reconstrucció del crim a la qual va assistir com a detingut amb els Mossos, Solsona ha desmentit que assenyalés la finca abans d'arribar-hi, com alguns agents van apuntar durant el judici, i que quan la família se la va vendre, ell només tenia 6 anys. També ha afegit que, de tornada a Montblanc, va passar per la casa dels pares i, en no veure llums encesos, va optar per passar la nit a l'ermita de Sant Josep, on va fer-hi nit, després de quedar-se «fregit» al cotxe.

El processat ha respost al fet que esborrés l'historial amb les consultes a Internet en notícies sobre la desaparició i mort de Sara, a través del seu mòbil, i ho ha atribuït a una acció que feia quotidianament -un cop cada dos o tres mesos- per netejar el seu terminal. «Ara per exemple fa temps que ja no esborro res, ja no sé què fer amb la meva vida, així de clar», s'ha lamentat Solsona. L'acusat ha reiterat que pateix depressió, paranoia, i altres patologies que l'obliguen a medicar-se.

De fet, ha assegurat que, sense medicació, no s'hauria pogut sotmetre a la declaració d'aquest dimecres. Solsona ha recordat un episodi de la seva infància, quan una professora el va haver de lligar amb la corda de saltar de les nenes perquè veia una mosca i hi anava darrere. «Perdia l'atenció constantment», ha afirmat. L'acusat ha insistit en les recaigudes i el consum desmarxat d'alcohol -una ingesta de 10 mitjanes o consumicions, o superior-, fins al punt de «perdre'n el compte».

A partir d'aquí, ha retret que se'l mantingués sense medicació en ser detingut i ha criticat el procediment policial. Ha qüestionat el registre a la casa familiar i el trasllat en vehicle, «intimidat», durant la reconstrucció malgrat, segons ha dit, la seva predisposició per facilitar la investigació. «Tenia els nervis a flor de pell, estava irascible, i veure la cara dels pares i jo emmanillat, se'm va venir el món a terra; ja és l'últim que els faltava que els fes jo; però de fer, no he fet res», ha dit.

A preguntes del jurat popular, Solsona ha assegurat que la nit del crim no va consumir gens de cocaïna. També s'ha referit a l'armilla que duia aquella nit i que els mossos no se la van endur per analitzar. L'acusat -que ha estat 1 any i 7 mesos en presó preventiva, i es troba en llibertat provisional des del juliol passat després de pagar una fiança de 30.000 euros- s'enfronta a 20 anys de presó. És la pena que demanen fiscalia i acusació particular, mentre la defensa en demana l'absolució. Aquest dijous està previst que les parts presentin les conclusions finals i el cas ja quedarà vist per veredicte del jurat popular.

tracking