Diari Més

Comerç

Els horaris del nou Mercat Central es revisaran després d'un any de prova

L’Associació de Venedors del Mercat Central vol tranquil·litzar els paradistes que s’han mostrat contraris al nou horari

Els industrials treballen a ritme frenètic per posar a punt les parades abans del dia de la inauguració.

Els horaris del nou Mercat Central es revisaran després d'un any de provaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’obertura del nou Mercat Central, l’horari que hauran de fer els paradistes serà de dos quarts de nou del matí fins a un quart de deu de la nit, de dilluns a dissabte. Tal com va avançar Diari Més, un total de divuit paradistes es neguen a complir aquest horari. És per això que la comissió formada per l’Associació de Venedors del Mercat Central i Espimsa deixa clar que aquest nou horari estarà en període de prova durant el primer any de l’obertura d’aquest edifici. «Entenem perfectament la situació dels paradistes, però ho hem d’intentar, si no seria tancar-nos portes abans d’obrir-les», assegura la presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Maria Virgili, qui afegeix que «durant aquest any valorarem si és rendible aquest nou model, si veiem que no funciona, revisarem els horaris». D’aquesta manera, Virgili vol tranquil·litzar als paradistes i assegura que l’horari serà revisable.

Segons expliquen des de l’Associació de Venedors, la comissió sempre ha tingut clara aquesta condició, «i mai s’han negat a parlar sobre el tema». Virgili assegura que «entenem a la perfecció que hi ha parades petites, on és complicat contractar a altres treballadors. Per això estudiarem quina és la millor possibilitat de totes».

Aquestes declaracions sorgeixen després que Espimsa va enviar, a mitjans de febrer, un document als propietaris de cada parada, en el qual s’informava de l’horari previst. Espimsa oferia dues opcions que permetien obrir les parades unes hores menys. O bé tancar al migdia de dos quarts de quatre a cinc de la tarda obrint cada dia, o bé tancar el dissabte a la tarda, fent jornada ininterrompuda la resta de dies. Cap d’aquestes opcions acontenta als divuit paradistes. Per això els paradistes s’han negat a contestar el document.

Obren el dia 16 de març

Finalment, el Mercat Central obrirà portes el pròxim 16 de març i els paradistes no tenen previst portar a terme cap mobilització, tot i que s’han mostrat contraris a obrir de manera precipitada. L’argument principal que utilitzen els paradistes és que l’equipament no estarà en òptimes condicions per obrir el dia 16, ja que fins quatre o cinc dies abans no es donarà d’alta la llum general de l’edifici. Finalment, paradistes i Ajuntament s’han posat d’acord i, després de deu anys, el nou Mercat Central obrirà les seves portes el dia que estava previst.

tracking