Diari Més

Espais públics

El Parc Saavedra comptarà amb nous jocs, més llum i una tanca per preservar el recinte

També es millorarà la jardineria del parc en la primera fase de la reforma integral

La reforma integral del parc Saavedra ja s'ha posat en marxa.

El Parc Saavedra comptarà amb nous jocs, més llum i una tanca per preservar el recinteAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa una reforma integral del Parc Saavedra, que canviarà d’aspecte en un parell de mesos. Amb aquesta actuació s’ampliaran els punts de llum, es millorarà la jardineria, es reposaran els jocs infantils malmesos i se n’instal·laran de nous, a més de col·locar una tanca per preservar el recinte dels actes vandàlics. El regidor de Presidència i Espais Públics, José Luis Martín, ha afirmat que «calia una reforma a tots els nivells per tornar a dignificar el parc i que pugui ser un punt de trobada de les famílies», ja que no s’ha fet cap remodelació des del 2002.

La primera de les actuacions, que ja s’ha iniciat, se centra en la jardineria. En concret, s’està consolidant l’espai verd del monument en honor al polígraf tarragoní Eduard Saavedra i Moragas. Pel que fa al reforç de la il·luminació, s’afegiran tres nous fanals amb tecnologia LED i es canviaran les pantalles i les làmpades dels 12 ja existents, també amb LED.

La reforma també contempla un forrellat per tancar el recinte durant la nit, com ja hi era antigament. Amb aquesta tanca es guanyarà en seguretat i es preservarà l’espai, degradat per l’incivisme que pateix a les nits. Per altra banda, la Brigada Municipal pintarà el circuit de bicicletes i patins amb ratlles i senyalització horitzontal.

Una estructura multijoc en forma de muralla, un dels nous jocs infantils del parc

Una de les actuacions més rellevants és la millora i renovació de l’espai dedicat als jocs infantils, un dels espais més degradats del parc. Per una banda es reposaran els jocs malmesos, mentre per l’altre se’n col·locaran de nous.

Un dels nous jocs per als infants serà una estructura multijoc en forma de muralla, per la proximitat amb la muralla romana. «El material serà metàl·lic perquè en aquest parc hi ha hagut diversos problemes de fusta corcada», ha explicat Martín. L’estructura estarà formada per dues torres dobles amb una passera que comunicarà entre elles amb un pont. De cada una de les torres sortirà un tobogan. També hi haurà un pòrtic amb dos gronxadors. En aquesta zona també s’instal·larà un multijoc i 5 molles de colors vius que representaran animals. També es repintaran els bancs de colors vermell, el blau i el verd.

La plaça central del parc no es tocarà, ja que és un espai que acull tallers i activitats culturals i educatives, com els que organitza cada any el col·lectiu de les Tecletes per les festes. Es mantindrà la cistella de bàsquet i l’àrea d’activitat física per a la gent gran.

tracking