Diari Més

Polèmica

Ballesteros considera un «acte d'hipocresia» acusar Tarragona de promocionar begudes alcohòliques

L'alcalde ha posat exemples de Puigdemont o Mas brindant amb cava o de l'alcalde de Reus promocionant el vermut a Madrid, «i ningú diu res»

L'alcalde de Tarragona durant la roda de premsa sobre les queixes per la promoció de begudes alcohòliques a les festes.

Ballesteros considera un «acte d'hipocresia» acusar Tarragona de promocionar begudes alcohòliquesAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha mostrat «indignat» amb la carta que li va remetre la subdirectora general de Drogodependència de l'Agenda de la Salut Pública de Catalunya, en la qual recomanava no promocionar les begudes alcohòliques, especialment durant les festes de Santa Tecla i Sant Magí.

L'alcalde no només rebutja la recriminació de la Generalitat, sinó que aquesta «és una història d'hipocresia o de cinisme». Ha recordat que «quan arriben les festes faig un ban municipal recomenant un consum responsable de begudes alcohòliques i recordo que no es poden vendre a menors» i, a més, «fem recomanacions explícites i des de fa temps Tarragona obté resultats extraordinaris amb les campanyes Nits Q, de les quals fins i tot s'han fet ressò mitjans com la BBC».

Ballesteros ha dit que «el barrilet de les festes no és un instrument per a incentivar la beguda; és un element de sostenibilitat per reduir el nombre de gots de plàstic i, a més, hi ha gent que posa tot tipus de begudes, com ara granissats».

Una de les imatges utilitzades per Ballesteros: EL PAIS

L'alcalde ha mostrat fotografies dels presidents Puigdemont i Mas, «tretes del web oficial de la Generalitat», on «brinden amb cava en festes i actes promocionals, i ho trobo correcte». Ballesteros s'ha preguntat si «Tarragona és un cas diferent», i ha afegit, amb tota cordialitat, que «l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, promociona el vermut a Madrid i ningú diu res, i com en els casos dels presidents de la Generalitat, entenc que ningú l'hagi enviat una carta com la que hem rebut nosaltres».

«No és la primera vegada que avisem a l’Ajuntament»

Per la seva part, la Generalitat assegura que no és la primera vegada que s’avisa i es recomana a l’alcalde Ballesteros deixa de promocionar begudes alcohòliques en actes públics. Però l’Ajuntament no ha donat resposta a aquests avisos ni ha canviat el seu comportament, explica Mercè Bieto, subdirectora general de coordinació de Salut Pública, que afegeix que «la recomanació és que el missatge sigui unilateral i no contradictori», fent referència que, per una banda, l’Ajuntament porta a terme campanyes de prevenció del consum d’alcohol, però en canvi, promociona begudes alcohòliques, com el Chartreuse, la Mamadeta o el Petonet.

Segons Bieto i tal com va avançar ahir aquest mitjà, la carta, que va ser rebuda al mes de novembre, va ser enviada arran de la queixa d’un ciutadà al Síndic de Greuges. «Volíem que l’Ajuntament tingués constància de la situació», diu Bieto, qui afegeix que «l’alcalde pot fer el que vulgui, però hi ha una normativa que prohibeix promocionar begudes alcohòliques.

Per altra banda, la subdirectora general de coordinació de Salut Pública ha assegurat que «des de la Generalitat es treballa de manera conjunta amb altres ciutats i ajuntament per abordar aquest tema».

tracking