Diari Més

Les obres de construcció del pavelló Sant Jordi afronten la recta final

La instal·lació de l’avinguda d’Andorra serà la tercera de l’empresa Viding Fitness a l’Estat

Aspecte que oferia ahir la façana del pavelló Sant Jordi que dóna a l'avinguda d'Andorra.

Les obres de construcció del pavelló Sant Jordi afronten la recta finalCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció del pavelló Sant Jordi s’acosta al seu final, fins al punt que serà la primera infraestructura de nova planta dels Jocs Mediterranis a acabar-se. Mentre no es posa la cinta per inaugurar-lo, les crítiques referides a la celebració d’aquest esdeveniment esportiu internacional no afluixen. Sense anar més lluny, ahir el grup municipal de la CUP va manifestar, en un comunicat, que «els Jocs del Mediterrani Tarragona 2017 –ara 2018– han estat el fracàs més gran de la història recent de la ciutat, sense cap mena de pal·liatius».

En cas de no sorgir cap contratemps, la instal·lació esportiva de l’avinguda d’Andorra estarà finalitzada a la fi d’abril o, com a més tard, en els primers dies de maig, i es complirà el calendari establert pel projecte. Dissenyat en primera instància per albergar la competició de voleibol dels Jocs, el retard d’un any pel problemàtic finançament de Tarragona 2017 per part del Govern de l’Estat, ha obligat a buscar una seu alternativa per a la disputa d’aquest esport. La pista serà utilitzada, si no varien les coses d’aquí a 2018, a entrenaments.

La previsió inicial era que la instal·lació iniciés la seva activitat passats els Jocs Mediterranis del 2017. L’ajornament d’un any no afectarà l’activitat que ja s’havia previst realitzar en els 1.200 metres quadrats destinats a fitness, l’spa, el solàrium o les quatre pistes de pàdel.

El Sant Jordi serà el tercer establiment que l’empresa Viding Fitness obrirà a l’Estat. En l’actualitat, aquesta firma té en funcionament els centres La Rosaleda, de Sevilla, i Alcántara, de Madrid.

La crítica de la CUP

La CUP va tornar a qüestionar els Jocs en un comunicat que va fer públic ahir. Després de dir que ja es pot considerar que els del 2017 «han estat un fracàs», va afirmar que «els del 2018 no ens trauran d’aquest convenciment com a organització anticapitalista que, abans que res, defensa els drets socials de la majoria de persones que viuen en aquesta ciutat que és Tarragona».

La CUP va assegurar que el compromís de l’Estat «arriba tard», en el camí fins aquí «hem perdut l’oportunitat de replantejar un projecte que la majoria de la ciutadania veu amb recels i una bona part d’ella rebutja directament» i no és partidària del fet que «es dediquin tants milions d’euros a la creació d’unes infraestructures que no serveixen per solucionar els principals problemes de la ciutadania de Tarragona, situats avui encara en la pobresa, l’atur estructural i amb un urbanisme al servei de les elits tarragonines».

tracking