Diari Més

Neteja

Els veïns de la zona ponent de la Part Alta, preocupats per la degradació

L’Ajuntament es compromet a netejar les pintades dels carrers menys transitats

Imatge de les pintades que es troben al carrer Arc d'en Toda, al cor de la Part Alta.

Els veïns de la zona ponent de la Part Alta, preocupats per la degradacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Part Alta de Tarragona és la zona amb més servei de neteja de la ciutat, però tot i així, hi ha una part més degradada, comenten els veïns. La zona de ponent del centre històric, –situada a la part esquerra del carrer Major–, es troba en mal estat des de fa molts mesos. Segons l’Associació de Veïns de la Catedral, «hi ha moltes pintades als carrers menys transitats de la Part Alta i, algun racó, s’ha convertit en un abocador il·legal», assegura un membre de l’entitat veïnal, Balbino Lucas, qui afegeix que «algun veí fa les seves necessitats al mig del carrer».

És per això que, aquest dimarts, l’entitat veïnal es va reunir amb la regidora de Neteja, Ivana Martínez, i amb el tècnic de l’Ajuntament, per explicar la problemàtica de la zona. Per norma general, la brigada de neteja passa tres vegades a la setmana per regar els carrers. Però l’entitat veïnal ha demanat a l’Ajuntament reduir els dies de neteja, ja que la zona en qüestió és molt humida perquè no hi toca el sol. «La gent rellisca perquè el terra està mullat i, a més, es formen tolls d’aigua, que es transformen en nius d’insectes i plagues», assegura Lucas, qui afegeix que «hem demanat a la regidora no regar tant aquesta zona, ja que no hi toca el sol».

L’entitat veïnal explica que un dels punts més degradats de la zona és el carrer Arc d’en Toda. «Es fan festes i es deixen les ampolles a terra i els propietaris dels gossos no recullen els excrements», assegura Lucas, qui reconeix que existeix manca de civisme per part dels veïns. «Fins i tot, hi ha veïns que tiren la brossa allà», assegura Lucas.

La part ponent de la Part Alta és una de les menys transitades del centre històric; no hi ha comerç ni cafeteries i hi ha molts habitatges en mal estat i d’altres en desús. «Però això no vol dir que hàgim de viure en aquestes condicions», conclou Lucas, membre de l’Associació de Veïns de la Catedral.

Netejar les pintades

Després de la reunió entre la regidora i els veïns, l’Ajuntament s’ha compromès a netejar totes les pintades de la zona. «Aquesta setmana solucionarem el tema. Volem donar suport als veïns, per això, és una pràctica habitual acompanyar-los en aquestes visites pels barris», assegura Ivana Martínez, regidora de Neteja, qui també es compromet a tirar un líquid desinfectant a aquells punts més problemàtics de la Part Alta pel que fa a la falta d’incivisme.

tracking