Diari Més

Mobilitat

Reclamen un carril bici i voreres per poder anar al Complex Educatiu de Tarragona

Alumnes, professors i el grup de Mobilitat planegen reivindicacions a l’abril per acabar amb «la falta de voluntat» de l’Ajuntament en matèria ciclista

La inseguretat en els desplaçaments ha quedat fins i tot plasmada a Google Maps.

Reclamen un carril bici i voreres per poder anar al Complex Educatiu de TarragonaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una estampa que cap pare voldria veure: dos menors d’edat amb la motxilla a les espatlles, caminant pel voral de l’autovia de Salou, amb vehicles passant-los pel costat a 80 quilòmetres per hora. És el que succeeix sovint amb alumnes del Complex Educatiu que resideixen als barris de Ponent i opten per desplaçar-se a peu al seu centre d’estudis. Confirma aquesta situació la professora Imma Gandia, de l’Institut Pere Martell, «és urgent un carril bici o un camí que garanteixi la seguretat dels estudiants».

Per posar fi a aquest despropòsit, el grup de Mobilitat de Tarragona en col·laboració d’alumnes i docents de l’Institut Pere Martell i el Cal·lípolis està preparant mobilitzacions, per obligar a l’Ajuntament de Tarragona a dignificar l’accés a peu al centre i dotar el tram tarragoní de l’autovia de Salou d’un carril bici fins al Complex Educatiu. «Fa dos anys vam passar una enquesta als alumnes del Pere Martell i la meitat van dir que vindrien en bici, si tinguessin un carril», exposa la professora Gandia, que coneix bé la problemàtica, ja que es desplaça cada dia al centre amb bicicleta des de l’estació de Renfe.

Manca de voluntat política

El grup de Mobilitat reclama des de fa anys la implementació d’infraestructura ciclista en diversos punts de la ciutat, però sense resposta per part del consistori. «No hi ha cap voluntat per fer els carrils. L’únic que fan és marejar. Ens diuen que sí, que és molt interessant el que plantegem, però no ho fan», denúncia Oriol Senan, membre de la plataforma.

El que proposa l’entitat per aquest cas concret és la construcció d’un carril segregat del trànsit entre la rotonda de sortida del Complex Educatiu i la primera rotonda de Torreforta, a l’alçada de la gasolinera de Repsol, de forma que el nou carril bici es pogués connectar en aquell punt amb el que ja existeix entre els barris de Ponent i el centre de Tarragona. «Hi ha trams que són de risc. Es tracta d’una via amb molta circulació i molt ràpida, entenem que és necessari separar als ciclistes dels vehicles, però nosaltres no entrem en com s’hauria de realitzar, això ja és una feina dels tècnics de l’Ajuntament», apunta l’activista.

1,8 quilòmetres segregats

Serien 1,8 quilòmetres d’infraestructura a construir, que segons l’entitat, permetria dotar d’una nova opció de mobilitat als estudiants i també als treballadors del polígon Francolí. «Els punts interessants on implementar un carril bici són els que congreguen molts llocs de treball o d’estudi i es produeixen més desplaçaments», explica Senan.

Per tal de mostrar el suport amb què compta la iniciativa entre els estudiants, en aquests moments s’està organitzant una pedalada pel 19 d’abril, el dia mundial de la bicicleta, entre el Complex Educatiu i l’institut Vidal i Barraquer. Segons assegura la professora Gandia, els centres que pertanyen a la xarxa d’Escoles Verdes del Camp de Tarragona els donaran suport amb diferents reivindicacions aquella mateixa jornada. De moment, per unir a més joves a la marxa, el grup de Mobilitat, la professora i els alumnes que ja estan involucrats, realitzen assemblees periòdiques, obertes a tots els estudiants, a la plaça principal del Complex Educatiu. Avui a les 11 h, aprofitant el descans entre classes, en realitzaran una.

Fomentar el transport públic

El grup de Mobilitat demana també que l’EMT de Tarragona reforci el servei que ofereix al Complex Eductiu amb la línia 42 que surt des de Pere Martell. Expliquen que a les hores d’entrada i sortida dels alumnes, els autobusos viatgen absolutament plens, ja que és l’única alternativa pels joves que no disposen d’un vehicle privat.

tracking