Diari Més

Societat

Guàrdia Urbana té obert un expedient pel pis a SPiSP amb animals «desatesos»

La Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes fa seguiment de l’habitatge per una qüestió de convivència veïnal des de fa quatre mesos

Una imatge del bloc Santiago, on hi ha les mascotes tancades.

Guàrdia Urbana té obert un expedient pel pis a SPiSP amb animals «desatesos»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia local manté obert, des del novembre del 2016, un expedient relacionat amb l’habitatge del bloc Santiago, a Sant Pere i Sant Pau, on veïns denunciaven aquest passat diumenge la presència de dos gossos i un gat en situació de «desatenció». Tal com confirmen fonts de la Guàrdia Urbana, la Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes del cos ha fet seguiment, en els quatre últims mesos, d’un cas vinculat a l’àmbit de la convivència veïnal en aquest pis, a prop de la plaça de la Sardana. Sempre segons la versió dels veïns, a l’interior de l’immoble, que seria de lloguer social i propietat d’Habitatge, han passat l’última setmana els tres animals «sols, amb portes i finestres tancades, sense poder sortir i udolant», a conseqüència que els inquilins ja no hi resideixen almenys de manera continuada. Els veïns demanen accedir a l’habitatge per rescatar els animals, dels quals estan disposats a fer-se càrrec directament o bé a través d’una protectora.

L’escenari havia desembocat en trucades a la pròpia Guàrdia Urbana i a Mossos d’Esquadra, a través també del 112, realitzades reiteradament des del 30 de gener i que no han propiciat en «que ens deixin entrar, veure si els animals estan vius o com estan i endur-nos-els si és que no els volen». Tal com apunta el relat veïnal, el mateix diumenge els llogaters dels pis hi haurien acudit, «probablement per la difusió del cas» i haurien tret al carrer «un dels dos gossos, el més gran, que és el que sentíem udolar» per «intentar pujar-lo al cotxe. Però l’animal, perquè no volia o perquè feia molt de vent i era difícil, no hi va entrar». Després, «van estar fent tombs a prop del bloc, d’un costat a l’altre, com si busquessin un lloc on deixar-lo. Al final no ho van fer i el gos va tornar al pis, on ara hi ha una finestra oberta».

«Volem que ens obrin la porta»

Els veïns no saben «si l’altre gos, que és més petit, i un gat que també tenien, estan al pis o si és que se’ls van emportar quan van marxar» i concreten que, «en tot cas», els inquilins, «no portaven menjar» quan van tornar a casa diumenge «i tampoc no sabem si és que no estan alimentant almenys el gos o és que ja tenien el pinso a dins». De qualsevol manera, mantenen la voluntat que «ens obrin la porta» i que ho facin «ara que potser encara estem a temps i no quan s’hagi resolt un expedient o tots els tràmits, perquè llavors ja no podrem ajudar els animals». Des de la Guàrdia Urbana tampoc no detallen l’origen precís d’aquest expedient obert des del novembre i relacionat amb la convivència veïnal ni si seria també els animals a l’interior de l’habitatge.

tracking