Diari Més

Villamayor perd competències en l'organització dels Jocs Mediterranis

El regidor mantindrà la tasca de representant institucional, però deixarà d’encarregar-se de la part més operativa

Javier Villamayor, a les instal·lacions de l'Anella Mediterrània.

Villamayor perd competències en l'organització dels Jocs MediterranisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador general dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, deixarà d’encarregar-se de la part més operativa de l’organització dels Jocs Mediterranis. Així ho asseguren fonts municipals, que afegeixen que Villamayor mantindrà la tasca de representant institucional. Segons fonts de l’Ajuntament, aquesta decisió forma part d’una nova etapa, en la qual hi ha una separació clara de responsabilitats.

Javier Villamayor seguirà al capdavant de les infraestructures i dels patrocinis, però deixarà d’encarregar-se del dia a dia de l’organització, «com per exemple, controlar el merxandatge, el funcionament de l’oficina dels Jocs o l’evolució dels voluntaris», expliquen les mateixes fonts. Encara que Villamayor redueixi les seves competències en l’organització de l’esdeveniment, continuarà al capdavant pel que fa a les tasques de representació, com per exemple les converses amb els alcaldes de les seus dels Jocs o amb els representants del govern espanyol. L’objectiu d’aquests canvis és millorar l’estratègia organitzativa i així garantir l’èxit de l’esdeveniment esportiu, expliquen des de l’Ajuntament.

Els treballadors de l’oficina dels Jocs van rebre la notificació dels canvis en l’organigrama, a través d’una carta, el passat mes de desembre. De moment, l’organització dels Jocs no ha confirmat el nom de la persona que s’encarregarà de la part més operativa de l’esdeveniment, tot i que el nom que més sona és el de Víctor Sánchez, secretari del Comitè Olímpic Espanyol, ja que és el coordinador adjunt.

L’organització dels Jocs encara no ha informat d’aquesta decisió als grups polítics del consistori, però l’alcalde té previst traslladar la informació a principis de la pròxima setmana, quan se celebri la primera sessió de la comissió de seguiment dels Jocs, que es va aprovar la seva creació el passat dijous, durant el plenari. Els portaveus dels principals grups de l’oposició lamenten que s’hagin d’assabentar d’aquesta notícia a través dels mitjans de comunicació i coincideixen que «això ja es veia a venir».

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, assegura que «hauríem de ser els primers a assabentar-nos d’aquest canvi estratègic» i afegeix que «demanarem els comptes del 2016 i el pressupost del 2017. No em crec que el sobrecost sigui només d’un milió d’euros. Volem transparència». Per la seva banda, la portaveu de la CUP, Laia Estrada, assegura que «la reducció de competències de Villamayor és la constatació que les coses no s’estan fent bé. Vam demanar la dimissió de Villamayor i de Ballesteros perquè ens han estat enganyant. Amb aquesta acció ens donen la raó».

En aquesta mateixa línia, la portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís, lamenta que l’equip de govern encara no hagi informat d’aquests canvis i assegura que «no es tracta de fer una comissió, sinó de voluntat política. No costa res enviar un correu». Per la seva banda, Rubén Viñuales, de Ciutadans, demana explicacions a l’Ajuntament i afegeix que «nosaltres sempre hem mantingut que al capdavant d’aquest projecte hauria d’estar una persona amb experiència i no un polític». Finalment, Albert Abelló, portaveu del PDeCAT al consistori tarragoní, assegura que, «si el projecte dels Jocs va com va, és perquè hi ha una falta de lideratge».

La comissió

En les pròximes hores, Ballesteros convocarà, per a principis de la setmana vinent, als grups municipals a la primera sessió de la comissió informativa de seguiment dels Jocs Mediterranis, proposada per Ciutadans i que es va aprovar la seva creació dijous passat en un plenari. Ahir, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros va demanar als grups municipals el nom de qui els representaria en la comissió informativa. Pel que fa a ERC, el portaveu Pau Ricomà i la regidora Mònica Alabart assistiran a la reunió. Arga Sentís per ICV-EUiA, Laia Estrada per la CUP i Cristina Guzmán pel PDeCAT aniran a la sessió. Per la seva banda, el portaveu Rubén Viñuales i un tècnic representaran Ciutadans.

tracking