Diari Més

Turisme

Neix una associació per lluitar contra l'intrusisme en el lloguer d'apartaments

El nucli inicial el formen una dotzena d’empresaris vinculats al sector i particulars propietaris d’habitatges, i el president de l’entitat Iñaki Rossell

El lloguer d'habitatges a turistes és un àmbit comercial en fase d'expansió que va a més.

Neix una associació per lluitar contra l'intrusisme en el lloguer d'apartamentsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lluita contra l’intrusisme en l’àmbit del lloguer d’apartaments turístics és un dels objectius que perseguirà la Tarragona Associació d’Apartaments Turístics i Hotels (TAATH), entitat que neix a la ciutat per defensar el sector. El seu president, Íñigo Rosell, va manifestar ahir que «els operadors locals d’apartaments turístics, ja siguem empreses o particulars, som els primers interessats en què les coses es facin bé a la nostra ciutat, i és per això que lluitarem contra l’intrusisme i contra la comercialització il·legal de places turístiques». El nucli inicial el formen una dotzena d’empresaris i particulars que representen més d’una setantena d’apartaments turístics reglats, ubicats a la ciutat de Tarragona.

Aquest sector té una demanda creixent i s’ha convertit, per a molts privats, en una fórmula per aconseguir beneficis. Durant els mesos d’apertura de PortAventura, prop del noranta per cent dels apartaments de la ciutat estan ocupats. En aquest context, Rosell va dir que a l’associació «ens desmarquem totalment dels apartaments no legalitzats, que no declaren ni paguen impostos, que suposen una competència deslleial i un negoci que fuig del control de l’administració, tan necessari per a una correcta planificació de les línies estratègiques de la ciutat a mig termini».

El màxim representant de l’associació va assegurar que la TAATH «neix amb la voluntat de posar-se al servei dels professionals del sector, però també a disposició de les administracions i dels agents encarregats de la promoció i de la dinamització de la ciutat de Tarragona». Rosell va remarcar que «coincidim plenament amb l’Ajuntament, en la necessitat de denunciar aquelles pràctiques que no s’ajustin a la legislació: venim a sumar». «Des de la TAATH –va afegir Rosell–, volem acompanyar la ciutat de Tarragona en el seu posicionament com a destinació turística familiar i contribuir al desenvolupament d’un model sostenible que la porti a l’excel·lència a tots els nivells: turístic, comercial, cultural, d’oci i de restauració».

Les propostes

Entre les propostes fundacionals de la TAATH hi ha, a més de cohesionar el sector i lluitar contra l’intrusisme, la implantació de sistemes de qualitat en les empreses i professionals del sector, així com dotar els apartaments turístics i els hotels d’eines de control i de categorització. Les tasques a desenvolupar per la nova associació són, entre d’altres, «representar els associats davant les principals organitzacions, des de les de l’àmbit comarcal a les estatals, la coordinació del sector amb les administracions públiques, la creació de sinergies entre associats i la prestació de serveis comuns en benefici dels associats, en particular, i del sector turístic de Tarragona, dels seus habitants i dels seus visitants, en general», va afirmar l’entitat.

Dins de l’àmbit dels serveis estrictament professionals, la TAATH «farà un especial esforç en la promoció dels seus associats, amb la participació en fires i workshops, i en el posicionament necessari del sector davant d’organitzacions afins d’àmbit públic i privat de qualsevol territori».

tracking