Diari Més

Ciutat

L'Ajuntament licitarà el bar del Parc de la Coma per 4.286 euros anuals

Aquest espai de Bonavista es troba en estat de degradació des que es va retirar la llicència a l’anterior adjudicatari a l’octubre del 2015

Estat que presentava ahir aquest indret situat al camí que connecta Bonavista amb les Gavarres.

L'Ajuntament licitarà el bar del Parc de la Coma per 4.286 euros anualsJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament traurà a concurs en unes setmanes, la concessió del bar del Parc de la Coma de Bonavista –situat al camí que connecta amb la rotonda de les Gavarres–. Els plecs de clàusules van ser aprovats i fets públics en la darrera setmana, pel que la situació d’abandonament que viu el recinte, reformat íntegrament l’any 2011, podria acabar aviat.

Des de l’octubre del 2015, quan el consistori va retirar la llicència a l’anterior adjudicatari, l’espai s’ha anat degradant a passos agegantats: «Nosaltres venim cada diumenge i ho veiem. Des que no hi ha la persona que portava el bar, està tot molt deixat. La font d’aigua no funciona, i si vens a fer una barbacoa, no tens on netejar-te les mans. És que a més, el lavabo que hi ha tampoc es pot utilitzar», explicava ahir el Luis, un veí de Bonavista, que assegura, les restes de carbó de les barbacoes de maons es van acumulant a l’espai: «Com que no hi ha ningú que ho vigili, ve un, llença tot a terra i fa el seu menjar, després ve un altre i fa el mateix».

Una nova guingueta

El plec de prescripcions recull que el cànon mínim a pagar per l’adjudicatari serà de 4.286,61 euros anuals, IVA a banda, durant els 10 anys que duri l’adjudicació. Per compte propi correrà la instal·lació de la nova guingueta, en la que l’Ajuntament no requerirà un disseny específic com sí que va fer als nous establiments de les platges de la ciutat. «Seran els licitadors els que proposaran el seu model», apunta el text aprovat. La superfície total a adjudicar consta de 261 metres quadrats, en els que s’inclou la terrassa i la zona de barbacoes d’obra, que passaran a ser responsabilitat de l’adjudicatari. Podrà realitzar reserves de les taules i de les graelles. A més, el nou responsable de l’espai, segons els plecs, tindrà total potestat per prohibir les barbacoes portàtils que poguessin dur els usuaris de l’espai. Les tasques de conservació i neteja de la zona de barbacoes aniran a càrrec seu, sota seguiment de la Brigada Municipal.

WC a càrrec de l’adjudicador

L’Ajuntament replica en aquesta ocasió el model que tan bé ha funcionat a la platja de l’Arrabassada i la Savinosa: els vàters, que seran de servei públic, hauran d’estar inclosos en la mateixa instal·lació de restauració, amb l’obligatorietat de realitzar la neteja de forma contínua. L’Ajuntament remarca en aquest punt que el nou gestor ha de deixar plasmat expressament en un cartell que els WC són públics i adaptats, i remarca que «es prohibeix l’obligació de consumició per a la utilització».

En cas que es produeixin robatoris, atracaments, actes vandàlics o danys a la guingueta, el consistori tarragoní s’exonera de qualsevol responsabilitat: «El concessionari reconeix que no té cap relació de dependència amb l’Ajuntament pel que fa a les activitats que presta, i per tant, aquest últim no assumirà responsabilitat civil, fiscal, sanitària o mediambiental». De fet, un dels motius pels quals l’anterior propietaria va desistir de seguir oferint el servei, eren els reiterats robatoris que patia.

D’altra banda, el nou responsable podrà realitzar activitats i esdeveniments per atreure a més ciutadans, sempre i quan siguin notificats i posteriorment autoritzats pel consistori. De la mateixa forma, la corporació municipal es reserva el dret d’organitzar qualsevol mena d’acte al parc. Pel que fa a l’horari, la guingueta estarà subjugada a l’obertura i tancament del parc, que l’Ajuntament ha establert de set del matí a dotze de la nit a l’estiu, i de vuit a onze entre els mesos d’octubre i maig.

tracking