Diari Més

Societat

Veïns de Bonavista elaboren un decàleg de bona conducta

L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros assistirà aquest dijous a la signatura del Pacte Cívic

Els jocs del parc de Bonavista pateixen noves destrosses

Els jocs del parc de Bonavista pateixen noves destrossesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona i l'Associació de Veïns de Bonavista juntament amb entitats i associacions del barri,signaraneldijous vinentun Pacte Cívic que fomenta la bona conducta i la bona convivència entre els veïns del barri. D'aquesta manera les entitats i associacions del barri s'hancompromèsa promoure el civisme en totes les seves activitats, així els ciutadansseranels agents actius d'aquesta iniciativa. L'Ajuntament de Tarragona hi col·laborarà amb projectes i recursos per tal de facilitar aquesta tasca.

Segons l'alcalde de Tarragona, Josep FèlixBallesteros, «és important treballar conjuntament amb els veïns aquells aspectes del dia que de vegades són els que més problemes de convivència generen. Vull transmetre el meu agraïment a l'Associació de Veïns de Bonavista i a les entitats implicades per comprometre's a millorar la qualitat de l'espai públic».

El Pacte Cívic l'ha elaborat unaComissióformada per representants de totes les associacions i entitats de Bonavista i l'Ajuntament de Tarragona. L'adhesió a aquest pacte comportarà promoure el civisme a les activitats de les associacions adherides o participar en les reunions mensuals de seguiment. Per altra banda l'Ajuntament de Tarragona es compromet a millorar laPlaçade la Constitució i restaurar-ne el parc infantil durant el primer semestre de l'any 2017, també es compromet a realitzar un manteniment correcte dels espais públics i reparar el mobiliari urbà que estigui deteriorat. Es crearà un equip de mediadors per difondre i reforçar el Pacte Cívic.

El Pacte Cívic està format per deu punts que representen una declaració d'intencions. Aparcar els vehicles de forma correcta per deixar pas als vianants, utilitzar els contenidors de forma correcta o portar els gossos correctament lligats són varis dels punts signats en aquest pacte. Un dels aspectes a destacar és que els cotxes i les motos que circulin durant la nithaurande respectar el descans dels veïns.

El decàleg també inclou tenir cura dels espais públics, tant de les zonesenjardinades, com del mobiliari urbà. Finalment el Pacte Cívic inclou el respecte a les persones que conviuen en un mateix barri, promovent la solidaritat, la tolerància i les bones maneres.

tracking