Diari Més

Societat

Tornen a ocupar un local afectat pel projecte hoteler de Ca l'Ardiaca

El judici per saber quí son els propietaris del local del número 2 de Pla de la Seu se celebrarà el 19 de juny

Aspecte que ofereix en l'actualitat l'immoble conegut com Ca l'Ardiaca.

Tornen a ocupar un local afectat pel projecte hoteler de Ca l'ArdiacaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ca l’Ardiaca, edifici del Pla de la Seu on està prevista la construcció d’un hotel des de fa uns anys, ha tornat a ser ocupat. El projecte, supeditat al conflicte d’interessos entre els promotors de l’establiment hoteler i d’una persona que reclama la propietat d’una de les cases afectades, segueix patint entrebancs. L’ocupació de l’immoble no es produeix per primera vegada i també repercuteix en veïns del carrer Merceria, els habitatges dels quals limiten amb la que des de fa uns dies té nous hostes.

El judici que determinarà la propietat de l’immoble que correspon al número 2 del Pla de la Seu se celebrarà el pròxim 19 de juny. Abans, però, s’haurà d’afrontar una nova problemàtica com a resultat de l’ocupació del local acció que genera malestar en veïns que afirmen que els ocupes han connectat el servei d’aigua a la seva xarxa.

El propietari de la casa motiu del litigi i que ha estat ocupada, Xavier Ferrando, va manifestar ahir a Diari Mes que «tinc entès que els ocupes van accedir-hi fa dues setmanes, però no puc fer res perquè no sé si la casa es meva o no», donat que la propietat està pendent de resolució que adopti el jutge. «Vull mantenir-me al marge fins que no hi hagi la sentència, tot i tenir clar que la casa és meva», va dir Ferrando, qui va optar per no entrar en detalls en relació a l’ocupació del local que reclama com a seu.

Prohibició cautelar

En el seu moment, el jutjat de primera Instància número 7 de Tarragona va prohibir de manera cautelar que el projecte de construcció d’un hotel de luxe contempli la inclusió del local que va ser adquirit per Ferrando, de 175 metres quadrats, i que també reclamen els promotors de l’establiment hoteler. Fins a la celebració del judici el 19 de juliol, ni la promotora Desarrollos Arbe ni el Grup Immobiliari Ferbor, al qual pertany Ferrando, coneixeran el futur que s’hi podrà donar al local en qüestió. Ferbor va denunciar la promotora de l’hotel quan va tenir coneixement que el projecte de construcció de l’hotel incloïa el local del Pla de la Seu que considera és de la seva propietat.

L’empresari Xavier Ferrando fa anys que defensa que la finca del número 2 del Pla de la Seu, on hi havia una botiga d’objectes de regal per a turistes fins al seu tancament, és de la seva propietat, però no ha pogut accedir-hi des de l’any 2013, quan l’Ajuntament va decidir bloquejar-ne l’entrada.

tracking