Diari Més

Literatura

Gairebé 400 obres participen als Premis Literaris Ciutat de Tarragona

La categoria de novel·la Pin i Soler ha rebut enguany 102 treballs, la segona xifra més alta de la història

Foto de família en acabar l'entrega del la 26a edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona arriben a la 27ª edicióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'edició 2016-2017 dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona ha tancat el termini de presentació de treballs amb 398 obres presentades. La categoria de novel·la Pin i Soler, amb 102 propostes, suposa el millor segon any de la història en participació, segons informa l'Ajuntament de Tarragona, i es manté com el premi de novel·la en català amb més participants. Per altra banda, la categoria de narrativa curta per Internet Tinet, amb 265 obres presentades, millora la xifra de relats de l'any passat, amb 224 treballs. Les altres categories són el premi de traducció Vidal Alcover, amb 13 obres, nombre que ha disminuït aquest any respecte les dues edicions anteriors dels premis, i el premi nou i extraodinari de ficció de guió radiofònic,convocat en motiu del 30è aniversari de Tarragona Ràdio, amb 18 treballs presentats.

En tots quatre premis es detecta que els participants provenen dels diferents territoris de parla catalana. La majoria de Catalunya, i la resta del País Valencià, Illes Balears, Andorra i la Franja. I també de fora de l’àmbit lingüístic català, com Txèquia, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit. En relació al premi de traducció, la majoria de propostes procedeixen de l’anglès (5), el francès (2) i l’italià (2), i la resta pertanyen a alemany, txec, romanès i rus.

Els veredictes es donaran a conèixer el proper mes de maig. L’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona corresponent a la present edició tindrà lloc el proper dissabte 13 de maig, al Teatre Metropol.

tracking