Diari Més

Cultura

Arriba al Teatre Tarragona la primera producció de Metròpera

El projecte tarragoní vol consolidar l'òpera a la ciutat

El director Ramon Simó acabant de dirigir

Arriba al Teatre Tarragona la primera producció de MetròperaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tarragonins MarcChornet i Teresa Valls van impulsar l'any 2016 el projecteMETRÒPERA, una iniciativa s'encarrega de laformació de cantants d’òpera a través de propostes innovadores. Aquest projecte es va dividir en dues fases, en primer lloc la formació i en segon lloc la producció. Finalment els dies 28 i 29 de gener de 2017 arribarà al Teatre Tarragona la primera producció deMETRÒPERA, 'Lo Speziale'.

Basada en un llibret deCarlo Goldoni i amb la partitura deJoseph Haydn, 'Lo Speziale'és una òpera divertidabasada en les trifulgues d’una farmàcia i d’un triangle amorós entre 3 joves ingenus.Aquesta senzilla comèdia basada en els personatges de la commedia de’ll arte italiana serveix de base per a l’adaptació de la història als nostres dies amb regustos de la famosa sèrie de televisió 'Breaking Bad'.La direcció serà deRamon Simó, després de cinc anys dirigint el Festival Grec de Barcelona, i comptarà ambLaura del Río, Oriol Roca, Neus Roig i Cristina Ruiz.

La funció serà a la Sala Escenari, i les entrades ja es poden adquirir a les taquilles del Teatre Metropol o via on-line entrant al següent enllaç.

L'òpera a Tarragona

La tradició d’òpera a Tarragona té un passat molt destacat, que apunta des de l’Orfeó Canongí fins a la Companyia Lírica d’Antics Alumnes de la Salle durant els anys 70 amb seu al Teatre Metropol; als anys vuitanta l’Escola d’Òpera del Conservatori i el Grup d’Òpera de Cambra, entre d’altres propostes que arriben fins al 2008, van fomentar i crear grups d’òpera gràcies a l’impuls i sensibilitat de coneixedors de la matèria.

Actualment trobem una Tarragona molt afeccionada a l’òpera. L’any 2012, amb la inauguració del nou Teatre Tarragona i la possibilitat de portar produccions de gran format que sempre omplen les butaques del Teatre, es reprenen les representacions. A banda, de forma transversal, la important formació acadèmica en cant a diferents escoles i conservatoris i les produccions musicals de grups corals i orquestres es fan sentir a la ciutat.

El passat dimarts 24 van començar els preparatius tècnics de l'estrena de Metròpera.

Arriba al Teatre Tarragona la primera producció de MetròperaCedida

Els responsables de la producciói amb el regidor de Cultura de l'Ajuntament.

Arriba al Teatre Tarragona la primera producció de MetròperaDiari Més

tracking