Diari Més

ERC demana estudiar l'ús provisional dels solars que estan sense edificar

La formació independentista reclama a l’equip de govern elaborar un cens amb els solars buits i actualitzar un registre

Imatge d'arxiu de l'any 2011, quan es va enderrocar l'Hostal del Sol. Actualment, esdevé un solar.

ERC demana estudiar l'ús provisional dels solars que estan sense edificarDM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elaborar un cens dels solars buits de la ciutat. Això és el que defensarà Esquerra Republicana de Catalunya en la sessió plenària, que tindrà lloc el pròxim dijous. «Creiem que hi ha una necessitat d’atendre les demandes d’habitatge a la ciutat», explicava Jordi Fortuny, regidor d’ERC-MES-MDC, que assegurava que «per poder prendre decisions o per poder portar a terme actuacions adequades, és imprescindible elaborar un cens amb tots els solars buits pendents d’edificar de la ciutat». Segons Fortuny, es tractaria de fer un inventari de solars en desús, «per poder donar sortida a la demanda natural d’habitatge».

En aquesta línia, ERC demana que, en aquest inventari, es contempli la situació dels solars i les seves possibilitats. A més, Fortuny va destacar que «cal estudiar quines opcions provisionals ofereixen aquests espais, abans de prendre una decisió definitiva». Fer aparcaments municipals va ser una de les idees. Segons la formació independentista, aquests solar s’han convertit en abocadors il·legals i focus de brutícia. «Això implica més despeses, com pot ser el servei de neteja», destacar Fortuny, qui afegeix que «cal tirar endavant els projectes provisionals d’aquests espais sense edificar».

Per altra banda, Esquerra Republicana també demana a l’equip de govern que s’actualitzi i s’impulsi el registre de solars sense edificar, un instrument urbanístic que pretén tenir un control sobre l’estat d’aquests espais i obliga als propietaris a actuar «i, així, evitar temes d’especulació», assegura Fortuny, qui afegeix que «manquen equipaments al centre de la ciutat. Tenir endreçat el cens i actualitzar el registre permetrà donar sortida a zones abandonades». La intenció de la formació és que «Tarragona creixi des del centre de la ciutat cap a l’exterior. Hem de fer atractiu el centre de la ciutat i ho farem si donem funcionalitat als solars que estan buits», va explicar Fortuny. Per la seva banda, el portaveu del grup municipal, Pau Ricomà, va voler destacar la greu situació de la Part Baixa de la ciutat, on els solars i edificis en desús es multipliquen. El solar del carrer Smith, ple de brutícia, i el de l’Hostal del Sol, ubicat al passeig de Sant Antoni, són alguns dels exemples de solars sense edificar.

Gestió pública de les llars

A banda d’aquesta moció, la formació independentista també tenen previst defensar dues mocions més durant la sessió plenària de dijous. La primera reivindica la gestió pública de les nou llars d’infants de la ciutat i, la segona, demana millorar la seguretat de la carretera TP-2039, entre Monnars-Solimar i Boscos. Pel que fa a la moció de la gestió pública de les llars, la regidora d’ERC, Mònica Alabart, va assegurar que «considerem que l’educació infantil és bàsica per compensar les desigualtats entre els infants i per conciliar la vida familiar i laboral dels pares». Alabart va explicar que «ara és el moment d’aconseguir internalitzar les llars d’infants, ja que cada quatre anys es renova el contracte amb les empreses privades». De les nou llars d’infants, dues són de gestió directa i, «set són pagades amb diners públics però gestionades per empreses privades», explicava Alabart, qui va afegir que «s’ha de prioritzar el projecte pedagògic per sobre de l’empresarial».

En aquesta línia, la CUP també ha entrat una moció molt semblant que fa referència a la internalització de les llars d’infants. És per això que, en aquest moment, ERC i la CUP es troben unificant idees per presentar una moció conjunta.

tracking